Roses acull el Campionat d’Espanya de Motos Aquàtiques

Motos Aquàtiques

Alexandre Lladó, participant a les categories F3 i F4

Aquest proper cap de setmana, concretament dissabte 11 de maig, Roses serà l’escenari de la segons prova del Campionat d’Espanya de Motos Aquàtiques

Motos Aquàtiques
Alexandre Lladó, participant a les categories F3 i F4

El proper dia 11 de maig, dissabte, tindrà lloc a Roses la segona regata puntuable per al Campionat de Catalunya de motos aquàtiques 2013, que també serà la segona puntuable pel Campionat d’Espanya.

El Campionat de Catalunya es disputa només per a les categories de motos aquàtiques de conducció dempeus, popularment anomenades “jets”, mentre que el Campionat d’Espanya està convocat també per a motos de conducció assegut.

La cursa serà la segona vàlida per ambdós  campionats, després de la disputada a Marbella (Màlaga) pel que fa al campionat estatal i al Canal Olímpic de Castelldefels pel que fa al campionat català. Hi són convocades cinc categories, tres de conducció dempeus –F1, F3 i F4- i dues de conducció assegut –F1 i F2- anomenades Runabout.

Parteixen com a favorits en la modalitat F1 de conducció dempeus Ignasi Armillas (Kawasaki), pilot de Besalú (Girona), que n’és l’actual subcampió del Món i Albert Roca, actual campió de Catalunya i d’Espanya de l’especialitat, també amb Kawasaki.

A la categoria F3 són els pilots gironins Juli i Roger Pujol, pare i fill, els màxims favorits, tota vegada que en Juli va guanyar a Marbella seguit d’en Roger, i en Roger va guanyar al Canal Olímpic seguit d’en Juli.

La categoria F4 és una incògnita, doncs cap pilot català va participar a la cursa de Marbella, però seran molts els que ho faran a Roses; el guanyador a Marbella va ser l’andalús Kiko Aguilera.

A les categories Runabout també hi ha favorits catalans, és el cas de Jordi Tomás, actual campió d’Espanya, que ja va guanyar a Marbella a la categoria F1, i també de l’andalús Ismael Rojas, guanyador a F2.

La regata tindrà lloc al costat del port de Roses, que serà organitzada pel Grup d’Esports Nàutics de la Vila, la Federació Catalana de Motonàutica, la Federació Espanyola, comptant amb el patrocini de l’Ajuntament i l’Estació Nàutica Roses-Cap de Creus, a més de la col·laboració de Port Roses, Caves Masachs i les empreses especialitzades Styx Motor i Boats Mediterrani.