Roses acull el II Torneig Tramuntana, la gran festa del bàsquet altempordanès

II Torneig Tramuntana de Bàsquet

Representants del clubs de bàsquet de l'Alt Empordà que participaran al II Torneig Tramuntana acompanyats de les autoritats de l'Ajuntament de Roses

El Torneig Tramuntana se celebrarà aquest cap de setmana, 12 i 13 de setembre, al Pavelló Municipal d’Esports de Roses

II Torneig Tramuntana de Bàsquet
Representants del clubs de bàsquet de l’Alt Empordà que participaran al II Torneig Tramuntana acompanyats de les autoritats de l’Ajuntament de Roses

El II Torneig Tramuntana se celebrarà aquest cap de setmana a Roses després que l’any passat es disputés a Llançà, un certamen rotatiu creat pel col·lectiu Tramuntana amb la intenció d’arribar arreu la comarca i “que tothom pugui tenir l’opció de poder organitzar-lo”. I enguany es va escollir Roses perquè “va presentar la seva candidatura i entenem que es un torneig que portarà molta gent, ja que són 8 clubs els que participaran que vindran amb els seus familiars i el Pavelló Esportiu es suficientment gran per acollir-los a tots”, va afirmar el director esportiu del Club Bàsquet Roses, David Casellas, per destacar que “tot i estar a les acaballes de l’estiu encara hi ha turistes a la Vila i es va decidir que Roses seria un molt bona seu per organitzar aquest segon Torneig Tramuntana”.

Un torneig que es va presentar ahir diumenge al passeig marítim de Roses i que reunirà, el proper cap de setmana del 12-13 de setembre, al Pavelló Municipal d’Esports de Roses, al millor bàsquet de la comarca, i que va néixer amb la voluntat de ser una referència en el bàsquet altempordanès amb l’organització d’aquest campionat oficiós i esdevenir així en una festa d’aquest esport gràcies a la participació de tots els clubs que tenen equip sènior en categoria masculina, més el club francès del CB Toulouges, que és el convidat d’enguany.

També Sènior Femení

En el II Torneig Tramuntana a l’igual que en la primera edició els equips que hi participen són de categoria Sènior, “sí, ja que són els equips referents de cada club, on tots els jugadors de formació de cada un dels clubs volen arribar”. Una categoria, però, que en el torneig que se celebrarà a Roses “també tindrà cabuda els Sèniors Femenins de quatre clubs de la comarca”, va destacar Casellas.

Una novetat a destacar respecta al primer Torneig Tramuntana és que aquesta segona edició

El Club Bàsquet Roses organitzarà, el proper cap de setmana del 12-13 de setembre, al Pavelló Municipal d’Esports, el II Torneig Tramuntana. Aquest torneig, que arriba a la segona edició (la primera fou l’any passat a Llançà) reuneix el millor bàsquet de la comarca ja que enfronta els equips sèniors dels clubs de l’Alt Empordà.

va néixer amb la voluntat de ser una referència en el bàsquet empordanès i gironí i, esdevenir una mena de campionat oficiós i una festa del bàsquet, ja que reuneix tots els equips sèniors de la nostra comarca. Hi haurà un complet servei de bar per tots aquells que es vulguin acostar a veure unes jornades intensives de bàsquet al pavelló de Roses.

Així, els 8 clubs que participaran en el II Torneig Tramuntana han quedat enquadrats en dos grups de quatre equips, segons el seu nivell, un grup de sènior A i un grup de sènior B.
El dissabte es jugaran les semifinals i el diumenge els tercer-quart llocs i les finals:

Sènior Masculí grup A
Dissabte 12:30 hores semifinal 1 CB TOULOUGES-CB ADEPAF
Dissabte 20:30 hores semifinal 2 CB L’ESCALA-CB GRIFEU LLANÇÀ
Diumenge 3er/4t lloc perdedors de les semifinals
Diumenge Final guanyadors de les semifinals
Sènior Masculí grup B
Dissabte 11 hores semifinal 1 CB CASTELLÓ-CB ESCOLÀPIES
Dissabte 17:30 hores semifinal 2 CB VILAFANT-CB ROSES
Diumenge 11:30 hores 3er/4t lloc perdedors de les semifinals
Diumenge 18 hores Final guanyadors de les semifinals
Sènior Femení
Dissabte 16 hores semifinal 1 CB ADEPAF-CB L’ESCALA
Dissabte 19 hores semifinal 2 CB ROSES-CB VILAFANT
Diumenge 10 hores 3er/4t lloc perdedors de les semifinals
Diumenge 16:15 hores Final guanyadors de les semifinals

 

Col·lectiu Tramuntana

El Col·lectiu Tramuntana és un projecte que pretén agrupar els clubs de bàsquet de l’Alt Empordà per treballar conjuntament arreu de la comarca per tal de fer créixer aquest esport. Aquest col·lectiu està conformat per tots els clubs que hi participen al Torneig Tramuntana, “més d’altres que encara no tenen equip en categoria Sènior, com el Peralada i el Cadaqués, però que tenen cabuda en aquest col·lectiu perquè volem que el Torneig Tramuntana englobi totes les categories”, va afirmar el director esportiu del Club Bàsquet Roses.

El proper objectiu, però, del Col·lectiu Tramuntana és crear-se en Associació per tal de promocionar molt més el bàsquet a la comarca de l’Alt Empordà.