Roses acull el XVIII Simposi de la Societat Catalana d’Urologia

XVIII Simposi Socitat Catalana d'Urologia al TMR

El Teatre Municipal de Roses (TMR) esdevé en tot un Palau de Congressos per encabir a 150 uròlegs d’arreu Catalunya per portar a terme el Simposi anual de la Societat Catalana d’Urologia

XVIII Simposi Societat Catalana d’Urologia al TMR

Un dels objectius de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Roses era ampliar els usos del Teatre Municipal com a Palau de Congressos. L’edifici té una infraestructura per encabir activitats més enllà dels espectacles escenogràfics  que normalment es desenvolupen.

I com el consistori rosinc treballa de manera transvesal din els seus respectius departaments,  l’Àrea de Turisme és la que ha fet possible que el TMR acollís, durant divendres i disssabte, el 18è Simposi de la Societat Catalana d’Urologia. Un congrès que encara continua avui, però com donat que el teatre ha de fer les funcions de col·legi electoral durant  les votacions de les eleccions al Parlament, s’ha traslladat a l’Hotel Terraza.

L’organitzatció d’aquesta trobada anual de metges especialitzats en urologia se celebra en funció de la demanda d’una hospital d’arreu Catalunya. L’any passat va ser el Trueta de Girona el que ho va demanar i l’empresa organitzadora, el Grup (+) congressos+incentius, va decidir, després de mirar per tot el territori gironí, fer-ho a Roses “perquè el teatre s’adaptava a les necessitats del congrès, amb l’utilització de 3 sales (sala 1 del 1er pis, l’auditori i la sala Miralls) de manera simultània i la possibilitat d’utilitzar el vestíbuil com a stand per als patrocinadors”, ha afirmat Lali Sabartés,  fundadora jutament amb Margarita Carbonell i Lluís Carmona del Grup (+) congressos+incentius. Així mateix, Sabartés va trobar que econòmicament “el preu per poder desenvolpar el Simposi al teatre era molt raonable, i a més el mateix hotel  a on ens allotjem ens fa el servei de catèring”.

En aquest 18è congrès de la Societat Catalana d’Urologia, que va ser inaugurat ahir per l’alcalde Carles Pàramo i la regidora de Turisme, Montse Mindan, hi participen un total de 150 uròlegs de diferents hospitals del país, on presenten els seus darrers treballs d’investigació. Uns treballs de recerca que són aprovats per un comité i que serveixen per ampliar coneixements entre el col·lectiu sanitari. És, en definitiva, un espai on interactuen els centres sanitaris de Catalunya, on es posa sobre la taula la manera de treballar de cadascun d’ells en favor de l’especialitat d’urologia i, en benefici, finalment, del pacient.

Cal destacar que l’enòleg, polític i escriptor figuerenc, Eduard Puig de Vayreda, va oferir una conferència als assistents sota el títol “La vinya en el paisatge empordanés”