Roses acull la 6ena etapa del Tour de France à la Voile

Tour de France à la Voile
Un moment de la presentació de l'etapa de Roses del Tour de France à la Voile

Roses vol tenir representació l’any vinent en aquest Tour de Vela amb un equip format per tripulants catalans

Tour de France à la Voile
Un moment de la presentació de l’etapa de Roses del Tour de France à la Voile

Aquest migdia en la carpa de premsa del Village a Roses, s’ha presentat la sisena etapa del Tour de France à la Voile amb l’assistència de l’alcalde de Roses, Carles Paramo, la 1ª tinent d’alcalde i presidenta del Port de Roses, Montse Mindan, el president de l’Estació Nàutica Roses-Cap de Creus, Miquel Gotanegra, a més de Baptiste Kern, director del Tour de France à la Voile i Christophe Gaumont, director de Regata, en representació de la Organització del Tour de França a Vela.
Com a representació de les tripulacions s’ha comptat amb la presència de Daniel Souben skipper de l’Archambault M34 Courier Dunkerque lider a la classificació general i Fabien Henry skipper del Archambault M34 TPM Coych, segon a la general provisional.
Carles Pàramo ha afirmat que “Roses aposta pels esports nàutics i la millor prova d’això és que el nostre ajuntament té en propietat una infraestructura nàutica d’aquesta envergadura, és a dir, el Port de Roses és cent per cent municipal. Una circumstància única arreu de tot el litoral espanyol, incloses les illes Balears i les illes Canaries”. 
Per la seva banda, Montserrat Mindan ha manifestat que “tenim un port preparat per allargar i desestacionalitzar la temporada turística”. En aquest sentit, Miquel Gotanegra ha remarcat que “creiem que el mar ha des l’element clau per a la desestacionalització de Roses com a destí turístic”,.
El director del Tour de France à la Voile, Baptiste Kern, ha agraït el gran acolliment de la població de Roses i també el bon temps del que es gaudeix en la badia. També coha comentat la decisió d’haver escollit Roses com a etapa del Tour “volem que el Tour de France à la Voile sigui un esdeveniment internacional i comptar amb els millors regatistes internacionals en la competició. A Roses, ens hem trobat amb una increïble badia i unes condicions espectaculars que ens permetran apropar el Tour a la gent, tenir un tour popular. Estem convençuts que seran unes boniques jornades aquests dies a Roses”. I parlan de la competició l’alcalde de Roses ha remarcat que “hem intentat tenir una tripulació dins del Tour, però aquest any ha estat impossible a causa de les retallades. Intentarem aconseguir un bon equip de cara a la propera edició”.
“La badia de Roses té unes condicions excel•lents, ha comentat Christophe Gaumont, m’ha permès fer uns recorreguts molt propers a la costa”.

El director de regata ha explicat com es desenvoluparà la jornada de vela de demà dijous, “a primera hora, es farà un recorregut costaner que permetrà als M34 embarcar a convidats. Després les embarcacions tornaran a port i a les 13,30h es farà la primera regata tècnica a la badia. El divendres es faran proves tècniques puntuables a la classificació i el dissabte es donarà la sortida a la regata llarga de 62 milles nàutiques (coeficient 2) que unirà Roses amb Gruissan”.
Tant Fabien Henry skipper del TPM com Daniel Souben skipper del Courier Dunkerque han coincidit en les excel•lents condicions de la badia, “varem navegar a Roses en 2007, quan també va coincidir una de les etapes del tour, va ser genial i ens ho varem passar molt bé navegant en aquesta badia, estem segurs que tindrem unes excel•lents regates en aquesta nova etapa”.

Després de la roda de premsa en la carpa de l’Estació Nàutica de Roses-Cap de Creus, es va donar la benvinguda a les tripulacions oferint un aperitiu.

Classificació general

1 – COURRIER DUNKERQUE 3 (FRA 08) – Daniel Souben, 599 pts – SPI AZUL
2 – TOULON PROVENCE MEDITERRANEE –COYCH (FRA 07) – Fabien Henry / Tugdual Becquemie,592 pts
3 – BRETAGNE – CREDIT MUTUEL ELITE (FRA 18) – Nicolas Troussel, 564 pts
4 – BAE SYSTEMS (OMA 4) – Cédric Pouligny, 551 pts
5 -VILLE DE GENEVE – CARREFOUR PREVENTION (SUI 19) – Jérôme Clerc / Elodie Mettraux, 538 pts
6 – NANTES SAINT NAZAIRE – E.LECLERC (FRA 6) – Corentin Douguet, 520 pts
7 – ILE DE FRANCE (FRA 1) – Vincent Aillaud, 506 pts
8 – BRED / La NORMANDIE (FRA 15), skippé par Arthur Herreman / Baptiste Choquenet, 444 pts
9 – CÔTES D’ARMOR BRETAGNE (FRA 14) – Josselin Le Moine, 439 pts
10 – TU DELFT (NED 1) – Pieter Van Notten, 415 pts
11 – REGION DE BRUXELLES – CAPITALE / BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST (BEL 2) – Bertrand Pacé, 403 pts
12 – MARTINIQUE – MEDIABAT (FRA 2) – Mathieu Mourès, 391 pts
13 – ISKAREEN (GER 11) – Christiane Dittmers / Sönke Bruhns, 375 pts
14 – BIENNE VOILE – SRS (SUI 22) – Lorenz Mueller / François Kunz, 301 pts