Roses acull l’exposició central de la mostra Empordoneses 2016

Programa d'activitats de Ca l'Anita

Els refugiats, un tema candent d’actualitat, és el fil conductor de l’exposició Empordoneses 2016 que acollirà Ca l’Anita

Empordaneses 2016Aquest matí s’ha presentat la programació completa d’Empordoneses 2016, mostra que enguany comptarà amb la participació d’un centenar d’artistes de diferents disciplines en la desena d’activitats que se celebraran durant els propers dos mesos a les ciutats de Figueres i Roses. El fil conductor per a tots els participants serà els refugiats; atesa la situació d’emergència humanitària que viu Europa des del passat estiu.

En escollir la temàtica dels refugiats, Empordoneses 2016 va voler promoure el debat i sacsejar les consciències sobre un fet de candent actualitat. Des de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Roses es valora molt la participació del municipi en la present edició, davant la necessitat de crear sinèrgies entre els municipis de la comarca amb els projectes que destaquen per la seva excel·lència.

Concretament, el municipi de Roses i més concretament la sala d’exposicions Ca l’Anita, acollirà l’exposició central d’Empordoneses 2016 fugiRfugi, una mostra multidisciplinar en què hi participen: Col·leciu el Paller, Maria Mercè Cuartiella, Abdon Jordà, Mònica Grygier, Fiona Morrison, Clara Gassiot, Carme Sanglas, Tura Sanz Sanglas, Ramon Fort, Núria Surribas, Joan Casellas, Esther Julià, Mònica Quintana, Yvonne Heinnert, Ron de la Fuente, Elisa Casanoves, Narcis Coderch, Pilar Farrés, Emma Teixidor, Dolors Yglesias, Montse Cufí, Jordi Casals, Callahan Ruíz, Àngel Burgas, Mònica Soler Ranzani, Josep Pérez, Isabel Guzmán, Cristina Vilà i Jacint Casademont.

La companyia de dansa El Paller durà a terme una acció el dia de la inauguració (2 d’abril), mentre que el dia 7 de maig les artistes Pilar Farrés i Fiona Morrison duran a terme el taller d’art adreçat a famílies Projecte Llar a Ca l’Anita. La mostra es podrà visitar fins al 8 de maig.

Podeu consultar la programació completa d’Empordaneses 2016 en el següent document: