Roses acull per segon any el PoemEstiu amb un espectacle poètic-musical per a la mainada

PoemEstiu
Carles Cuberes cantant al poesia de Joana Raspall al públic infantil de Roses

La plaça de l’Església de Roses va celebrar el PomeEstiuet, el PoemEstiu amb musica i poesia dirigit als més petits de la casa

PoemEstiu
Carles Cuberes cantant la poesia de Joana Raspall al públic infantil de Roses

El PoemEstiu és el Festival de Poesia de l’Alt Empordà dirigit, principalment, als adults, però enguany, en la seva setena edició, i la segona que se celebra a Roses, el seu director, Daniel Ruiz-Trillo, ha volgut “fer arribar la poesia també als nens, als infants, perquè crec que la poesia ens ha d’arribar des de ben petits”.

I Roses va ser la població que va inaugurar el passat divendres aquesta 7ª edició del PoemEstiu amb el PoemEstiuet, que es va celebrar a la plaça de l’Església i que va consistir en un espectable infantil, ‘Papallones’, que va anar a càrrec de Carles Cuberes, el qual va donar a conèixer als nens i nenes assistents la poesia de Joana Raspall, escriptora que va destacar per la seva obra poètica dirigida als infants Poemes de Raspall que Cuberes va recitar cantant amb l’ajuda del públic infantil.

El PoemEstiuet a Roses va tenir un caire solidari, ja que durant l’actuació de Carles Cuberes, membres de l’Associació Tramuntanets va repartir números entre els assistents a la plaça per poder participar en el sortegi de quatre lots plens de regals.

El Festival de Poesia de l’Alt Empordà, PoemEstiu, es va crear l’any 2011 i actualment “està consolidat al cent per cent, ja que quan arriba aquesta època de l’estiu la gent ens ho demana i pregunta que quan ho farem, i crec que és perquè la poesia la necessita la gent en un temps com l’actual, d’incertesa i de crisi de valors”, va assenyalar Ruiz-Trillo.

Si Roses va inaugurar el PoemEstiu 2017, la següent població que l’acollirà serà Navata el dia 28 de juliol amb un recital de diversos poetes.
Ja al 10 d’agost serà Darnius qui també viurà un recital d’altres poetes.

Cal destacar que el celler La Vinyeta, de Mollet de Peralada, serà l’escenari, el 4 d’agost, dels Premis PoemEstiu, amb l’actuació del músic i poeta, Quico Tretze, i la recitació de la poesia de tots els finalistes.

I si l’any passat l’art convidat va ser la pintura, enguany és la fotografia la que té el seu protagonisme en el PoemEstiu.