Roses adjudica el projecte de conservació, manteniment i restauració de la mitja lluna nord de la Ciutadella

Ciutadella de Roses

Aquesta part de la Ciutadella de la porta nord serà restaurada

Amb la restauració de la mitja lluna nord o revellí de la Mare de Deu de la Soledat de la Ciutadella de Roses es recuperarà la imatge malmesa d’aquest sector del monument i es completarà l’itinerari dels camins de ronda dels glacis del recinte

Ciutadella de Roses
Aquest mur amb la seva petita porta de la Ciutadella de Roses, vista de les seves dues cares, està inclosa en aquest nou projecte de conservació, manteniment i restauració

Entre les actuacions de consolidació i recuperació que l’Ajuntament de Roses està realitzant els darrers anys per recuperar la visió global del monument de la Ciutadella des del seu exterior, arriba ara el torn de l’espai corresponent a la Porta de Terra. Les obres previstes consistiran en la recuperació dels glacis i dels perfils dels llençols de muralla d’aquest sector, amb reposició del material de pedra picada i, allà on sigui necessari, de la maçoneria que conformava els murs de defensa.

Per altra banda el projecte permet completar l’itinerari dels camins de ronda del glacis des de l’exterior, iniciat amb l’endegament del rec fondo.

Les obres consistiran en la reparació del llençol de muralla i defenses de la mitja lluna nord, o revellí de la Mare de Deu de la Soledat, que corresponen a la Porta de Terra, amb la intenció de consolidar la seva fisonomia i aturar la seva degradació. A l’angle nord, es completarà l’obra de pedra picada desapareguda amb pedra calcària, mentre que la recuperació de les petites parts parts malmeses dels murs es realitzarà amb pedra de maçoneria de recuperació i morter de calç hidràulic natural, similars a l’original seguint les pautes d’intervencions recents.

El pressupost amb què compta aquest projecte és de 89.000 € i la durada prevista de les obres, un cop aquestes s’iniciïn, serà de 4 mesos.