Roses, agradi o no, està ple de monarques… Els Reis del Carnaval

Carnaval de Roses 2018
Tots els Reis del Carnaval de Roses 2018

Més d’un centenar de persones assisteixen a la presentació del Carnaval de Roses 2018 i tots els seus reis  

Carnaval de Roses 2018
Tots els Reis del Carnaval de Roses 2018

El Carnaval de Roses s’iniciarà el proper dijous, 8 de febrer, un cop el Rei Carnestoltes es faci amb la clau de la Vila i doni per encetada la festa de disfresses.
Però, ahir divendres, 2 de febrer, es va viure el pròleg d’aquesta. Al matí amb la presentació de la 6ª edició de la campanya “Per Carnaval no tots s’hi val”, que es va portar a terme a l’envelat de la plaça Frederic Rahola, i al vespre, a l’hotel Rambla Mar, amb la presentació dels Reis del Carnaval, que durant 4 dies convertiran Roses, agradi o no, en una monarquia.

I regidor de Cultura i Festes, Francesc Giner, acompanyat per l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, el regidor de Seguretat Ciutadana, Juan M. Fernández, el representant de l’Associació Rosinca de Festes, Josep Mª Massot, i el dissenyador del cartell d’enguany, Jordi Pérez, va presentar al Reis del Carnaval.

I els germans Josep i Anna Avellaneda, de la colla PBA com a Reis del Carnaval, Irene González i Ian del Pino, de la colla La Penya de l’Espardenya, com a Reis Infantils,  Laureano García  Paquita Baeza com a Reis del Casal del Pescador, Josep Gualde i Dolores Ramírez com a Reis del Casal d’Avis Casa del Mar, i Joaquim Fonolleras, de la colla Missió Possible, com el Rei Carnestoltes, van desitjar com es tradició que tothom gaudeixi d’un gran Carnaval, però sobretot, davant la previssió meteorològiques “que no faci molta fred”.

Giner va recordar que “amb els canvis introduïts l’any passat el lluïment del Carnaval va millorar, i amb el compromís de tots els que participeu i participem, enguany ho hem de superar perquè torni a ser un èxit”.
Per la seva part, Fernández va demanar “no fer treballar als cossos de seguretat, que hi siguin, però no el hi fem treballar”.
I l’alcaldessa va tacar els parlaments dient que el Carnaval “és un temps per gaudir, però també per donar una bona imatge de Roses com es va fer l’any passat, i que enguany hem de repetir i superar”.

I com ja es tradició, l’acte de presentació del Carnaval, va servir per retre homenatge a una persona molt implicada amb la festa. Un reconeixement que enguany va recaure en Pere Vila, el Tech.

Els Reis del Carnaval són molts bonics, però el tiberi està molt millor

Tambés és tradició en l’acte de presentació del Carnaval i els seus monarques oferir als assistents un generós tiberi gentilesa de l’Ajuntament de Roses.
I amb l’excusa de conèixer als Reis del Carnaval de Roses 2018, els participants de la festa de disfresses van assistir en massa un any més a l’hotel Rambla Mar amb un objectiu en el seu cap: sortir d’allà ben sopats. I donem fe que ho van aconseguir. Alguns, es comentava a la sala, portaven dies sense menjar, a jutjar per les maneres que atacaven les viandes.