Roses ajuda a enderrocar el mur per fer efectiva la República Catalana

República Catalana
A dalt, els de Roses en arribar a l'Avinguda Diagonal, que va ser emplenada per gairebé un miló de persones (a sota)

Centenars de rosincs i altempordanesos van cridar de valent en la gran onada sonora de Barcelona

República Catalana
A dalt, els de Roses en arribar a l’Avinguda Diagonal, atapeïda per gairebé un milió de persones (a sota)

Segons la Guàrdia Urbana, prop d’un milió de persones van emplenar ahir a la tarda l’Avinguda Diagonal de Barcelona per participar en la gran onada sonora que es va portar a terme durant la manifestació convocada per l’ANC i Òmnium Cultural per demanar la llibertat de Catalunya, la dels presos i exiliat polítics, i per a que es compleixi el mandat sortit de les urnes el proppassat 1 d’Octubre.

I entre aquest prop milió de persones hi havia centenars de rosincs i altempordanesos que, des del tram 14, situat tot just a la plaça Francesc Macià, van deixar la seva petjada sonora per enderrocar el mur que hi havia al capdavant de la concentració com a símbol dels obstacles que els catalans han superat i que, encara, han de superar per fer realitat la República catalana.

Els de Roses es van fer veure, i molt, gràcies a la Colla Gegantera, en el que els seus membres van organitzar, fins i tot, una mena de cercavila amb en Quimet i la Demetria. Tots dos gegants, s’ha de dir, no van participar en l’onada sonora, ja que portaven una mordassa a la boca “en senyal de la repressió que pateix el poble català per part de l’Estat espanyol”.

Un any més la crida de l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium per l’Onze de Setembre va obtenir una resposta massiva per part del poble de Catalunya.

I Roses també va ser-hi present.