Roses ajuda als Bombers a augmentar les reserves del Banc de Sang i Teixits

‘Els bombers t’acompanyen a donar sang’.
Roses va participar activament en la campanya de donació de sang organitzada pels Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits

Els Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits de Catalunya han portat a terme una campanya conjunta arreu del territori català de donacions de sang, i ahir va ser el torn de Roses

‘Els bombers t’acompanyen a donar sang’
Diferents instantànies de la campanya ‘Els bombers t’acompanyen a donar sang’ feta a Roses

Per tercer any consecutiu, els Bombers de Roses van col·laborar el passat diumenge amb el Banc de Sang i Teixits en la campanya ‘Els bombers t’acompanyen a donar sang’.

L’inici de la jornada va tenir lloc a les 11 del matí a l’Illa Ítaca (davant els Cinemes Roses), on a part de la unitat mòbil (bus de grans dimensions) del Banc de Sang, els efectius del Parc de Bombers de la Vila van fer un desplegament per tal d’atraure gent per tal que fessin la seva donació. “Hem fet un exercici d’excarceració que consisteix en treure a les persones dels seus cotxes que han patit un accident de trànsit, hem portat les dianes d’aigua per a que jugui la mainada”, va manifestar el cap de Bombers de Roses, Antonio Santiago.

32 donacions i 12 oferiments

Un total de 44 persones, del centenar d’espectadors que hi havia veient l’exhibició dels Bombers, es van apropar al bus del Banc de Sang per fer-hi la seva donació, de les quals un cop passada la visita amb el metge, 32 van ser les que, finalment, van poder donar.
“La gent es solidària, els hi has de dir, però quan els hi expliques, la gent respon”, va dir la promotora del Banc de Sang i Teixits, Cristina Valverde, la qual va remarcar que aquests tipus de campanya són necessàries “perquè cada dia es necessita sang, ja que aquesta caduca i no ens podem quedar sense reserves, i tot i que ara no estem en una situació d’alerta perquè les reserves són prou estables, però si no ens entra sang cada dia sí que podem trobar-nos en una situació d’alerta”.

La campanya “Els Bombers t’acompanyen a donar sang”, que un cop finalitzada s’haurà portat a terme a 16 ciutats catalanes, “sempre es fa coincidint tot just abans de les vacances de Setmana Santa, perquè és en aquest període vocacional quan baixen les reserves de sang”, va dir la coordinadora d’aquesta donació a Girona dels Bombers de la Generalitat, Manoli López, la qual va també va destacar que “la gent és molt solidària, perquè cada cop està més conscienciada que el fet de donar sang pot salvar vides”.

Aquesta campanya de donació de sang es va inaugurar dissabte a Figueres, va continuar diumenge a Roses i Sabadell. Ahir es va fer a Blanes. Avui s’està portant a terme a Mollet del Vallés i clourà el pròxim 1 d’abril després de passar per les poblacions de Girona, Amposta, Vilafranca del Penedès, Tortosa, Santa Coloma de Farners, Caldes de Montbui, Santa Coloma de Gramenet i La Seu d’Urgell.