Roses aporta el seu gra de sorra per sumar els 7.015.367 € que es van aconseguir a La Marató de TV3

Roses amb La Marató de TV3

La solidaritat no té edat, com ho demostra aquest nen remant al GEN Roses

Entitats eductives, esportives i diferents associacions van voler ajudar, com sempre, a La Marató de TV3 dedicada enguany a la Diabetis i l’Obesitat

Roses amb La Marató de TV3
La solidaritat no té edat, com ho demostra aquest nen remant al GEN Roses

La Marató es va celebrar ahir diumenge, 13 de desembre, però moltes entitats de Roses ja van realitzar iniciatives anteriorment per col·laborar amb aquesta iniciativa solidaria de la Televisió de Catalunya, enguany dedicada a la Diabetis i l’Obesitat.

Recordem, per exemple, els esmorzars i berenars del CEIP Narcís Monturiol, o els Pastorets del col·legi Jaume Vicens Vives que van oferir doble sessió divendres al Teatre Municipal de Roses, la segona a benefici de La Marató.

I ahir va ser el dia que el GEN Roses celebrar diverses activitats al voltant del Rem Indoor, “que va fem 24 hores sense parar des de les 16 hores de dissabte fins el diumenge a la mateixa hora”, la Vela, el Windsurf, “que finalment no es va fer per la manca de vent, però tenien un pla B, i el campió Marc Paré va fer una exhibició de free-style” i la natació, que no va quedar només en un bany tot i la baixa temperatura de l’aigua, ja que els nedadors van voler fer les dues distàncies programades”. En definitiva “estem molt contents perquè va haver-hi “molta participació tant de gent de fora com dels socis del GEN de les diferents seccions, que van fer molt ambient de club”, va dir el director tècnic del GEN Roses, David Miralta, el qual va dir no poder facilitar els diners recaptats “perquè encara no ho hem comptabilitzat”.

Les costureres de Roses també col·laboren contra la Diabetis i l’Obesitat

Roses amb La Marató de TV3
L’Associació de Labor i Costura de Roses també va ser solidària amb La Marató

L’Associació de Labor i Costura de Roses, que té com a seu una aula municipal que li cedeix l’Ajuntament, també va voler col·laborar amb La Marató com l’any passat realitzant “bolsos, bufandes, barrets, entre d’altres moltes coses que les estem venent a uns preus molt econòmics, el producte més car que tenim val 10 euros”, va dir la Lluïsa Guzmán, una de les alumnes de l’Associació, la qual estava molt contenta per les vendes que estaven fent, gràcies a que “la gent de Roses és molt solidària, molt, l’any passat ens va treure les peces de roba de les mans, i en aquest any anem pel mateix camí”, va dir Guzmán.

L’any passat van recaptar 600 euros, i enguany, tot i que no hem pogut contactar amb la presidenta de l’Associació de Labor i Costura, Lídia Alcaide, segons les paraules de la Lluïsa s’haurà, com a mínim, igualat la recptació.

El Futbol Sala, també solidari

Roses amb La Marató de TV3
Els equips del Club Esportiu Sala Roses Team 14 i el Misterios Futbol Club van jugar un partit de futbol sala en favor de La Marató

Una altra entitat, aquesta de recent creació, que va voler aportar el seu gra de sorra envers La Marató va ser el Club Esportiu Sala Roses Team 14, el qual va organitzar un partit solidari contra el Misterios Futbol Club, equip de futbol 11 de Vilabertran.

Va ser un partit de veterans on el resultat, favorable als locals per 8 a 7 va ser el de menys, ja que l’important de veritat són els 110, 40 euros que es van recaptar a benefici de La Marató.

El torn de l’Escola Els Grecs i l’institut Cap Norfeu

Totes les entitats esmentades van posar el seu gra de sorra per aconseguir sumar els 7.015.367 euros que es van fer ahir. Però La Marató continua, ja que encara es poden fer donatius, com continuen les activitats a Roses en favor de la lluita, enguany, de la Diabetis i l’Obesitat, per això la solidaritat de la Vila rosinca amb La Marató no va acabar ahir, ja que demà, 15 de desembre, l’Escola Els Grecs portarà a terme un Mercat de manualitats realitzades per tots els alumnes de l’escola. Es posaran paradetes i els professors/es les vendran a les famílies que vulguin col·laborar en aquesta bona causa a un preu simbòlic.

I l’institut Cap Norfeu té previst realitzar el 22 de desembre un esmorzar solidari, on els alumnes i professors del centre educatiu faran pastissos i coques per esmorzar, on la recaptació, evidentment, anirà destinada íntegrament a La Marató de TV3.