Roses aposta pel foment d’activitats educatives en el temps de lleure per petits i joves

Aprenem jugant

Es pretén fomentar l’aprenentatge a partir d’activitats atípiques i molt interessants per a mainada i jovent

Aprenem jugantL’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de Roses organitza un seguit d’activitats amb una intenció clarament educativa. Així, el consistori rosinc proposa un catàleg d’accions educatives des de l’àmbit de l’educació no formal, en el context  del municipi, entès com a espai d’aprenentatge permanent. El projecte s’anomena Aprenem Jugant, i consisteix en un conjunt d’activitats diverses, totes elles enfocades a l’aprenentatge, i formulades des d’un punt de vista lúdic i didàctic. Totes les activitats han estat treballades perquè tinguin una clara base educativa, i seran dinamitzades per professionals/entitats solvents en la matèria.

Per a aquesta primavera s’han previst les següents activitats:

  • Taller d’experiments químics. Química recreativa

Es reflexionarà sobre la presència de la ciència en la nostra vida quotidiana a partir d’un taller pràctic d’experiments científics no perillosos, però sí espectaculars,  formulats des d’un punt de vista lúdic i didàctic.

A càrrec de  Josep Duran i Carpintero, doctor en química, professor titular de la Universitat de Girona; Josep Tor i Daniel, graduat en química, membre de la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital

  • Taller d’il·lusionisme

Es pretén despertar l’enginy i la creativitat, satifer la curiositat, aprendre a distreure’ns, a divertir-nos i a divertir els altres. Curs teòric i pràctic, amb  demostració i ensenyament de diferents jocs de màgia.

A càrrec de l’il·lusionista Xevi, mestre de màgia

  • Aprenem jugant

    Planetari audiovisual i Taller manual d’astronomia. Espai de Ciència i Sensació

Es vol apropar el coneixement científic a nens i nenes d’una forma lúdica i entretinguda. Amb la instal·lació d’un Planetari Esfèric on realitzarem part de l’activitat, es posarà el coneixement de l’univers a l’abast dels infants rosincs. Es completarà l’aprenentatge amb un taller manual d’astronomia.

  • Aprenem jugantTaller de robòtica espacial

Amb aquest taller es vol apropar, així mateix, el coneixement científic a infants i joves d’una forma lúdica i entretinguda, donant a conèixer els artefactes que fan funcions autònomes a l’espai i  presentant les actuals missions robotitzades a la Lluna i a Mart. Els participants podran tenir un contacte inicial i senzill amb la robòtica, projectant, dirigint i controlant diferents unitats robotitzades en una superfície especialment adaptada

A càrrec de l’empresa Io Planetaris, dedicada, des de l’any 1999,  a la divulgació de l’astronomia i altres ciències.

  • Patis oberts els dissabtes a la tarda

S’0fereix, a partir del mes de maig,  als joves de Roses l’accés a un espai d’ús públic,  plantejat com a punt de trobada, convivència, relació…, on podran jugar i fer esport, en el context d’una activitat de base educativa que pretén contribuir a la millora de les seves habilitats socials i personals, fomentant valors relacionats amb l’ús cívic de l’espai i la relació amb l’entorn.

Dinamitzats per: L’empresa de serveis educatius i de lleure Llegendària Lleure.

Segons ha explicat la regidora d’ensenyament, la Sra. Sílvia Useros, “s’ha cregut molt convenient des de l’Àrea, oferir unes activitats ‘diferents’ al què estan acostumats petits i joves, ja que així obrim un nou ventall de possibilitats a l’hora de fomentar les activitats educatives al nostre municipi. La nostra intenció és d’organitzar-ne més durant l’any.”

Per participar a les activitats esmentades, menys la dels Patis Oberts, cal que es faci inscripció.

Per això, cal anar a l’Àrea d’Ensenyament de 10 a 14h, de dilluns a divendres, al c/ Tarragona, 83, o bé trucar al telèfon 972 252 400.

Cal portar una fotocòpia del DNI i la tarja sanitària del menor.