Roses aposta per ser un teatre de referència a nivell comarcal

El teatre Municipal de Roses programa 3 obres de primer nivell nacional a la vegada que aposta pel talent local

Teatre Municipal de Roses
L’alcaldessa Montse Mindan i el regidor de Cultura, Francesc Giner, amb el cartell de la nova programació del Teatre Municipal de Roses

L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i el regidor de Cultura i Festes, Francesc Giner, han  presentat aquest matí la nova programació teatral per al primer semestre de 2019 “amb l’objectiu d’intentar que el Teatre Municipal de Roses sigui un referent a la nostra comarca, una alternativa al teatre de Figueres, i per això programem espectacles protagonitzat per actors de primer nivell tant nacionals com catalans ”, ha manifestat Giner.

Un objectiu que Roses s’ha marca donat a que molts dels assistents que assisteixen al Teatre Municipal provenen de la comarca, “una dada que coneixem des que donem la possibilitat de comprar les entrades on line”, ha assenyalat el regidor de Cultura.

En aquest sentit, Montse Mindan, ha assenyalat que “depenem de l’obra que portem hi ha gent que prefereix venir a veure-la a Roses per la proximitat que ofereix la nostra sala teatral amb l’escenari, la qual cosa fa viure més intensament el teatre”.

A la nova temporada teatral de Roses el públic podrà gaudir de la interpretació d’actors i actrius de referència com l’Abel Folk i Àngels Gonyalons, a l’obra El llibertí, dirigida per Joan Lluís Bozzo, o Pere Arquillué, Ramon Madaula, Lluís Marco i Rosa Renom, a l’obra El preu, dirigida per Sílvia Munt. També cal destacar les interpretacions de Carmelo Gómez i Ana Torrent, a l’exitosa i poètica obra Todas las noches de un dia, actualment de gira al Teatro Bellas artes de Madrid.

A aquesta aposta per la qualitat dels espectacles teatrals, cal afegir la programació musical amb el concert de Mishima, l’actuació del grup Carmen 113 i l’espectacular Troia, una veritable odissea!, del grup Cor de Teatre, amb una posada en escena de més de 30 membres de la Companyia cantant peces de Dvorak, Mozart, Bach, Wagner, Verdi, Haendel, Bizet i Purcell, entra d’altres.

La música clàssica i el talent musical local també estarà present en un concert únic anomenat Carmen Vilà i les veus de Roses, a on la prestigiosa pianista estarà acompanyada per quatre veus excepcionals de Roses: Claudia Schneider, Ilona Schneider, Rusó Sala i Inés Coca.

Com és habitual a les darreres programacions del teatre, també cal fer referència a la poesia i la música espiritual amb dues actuacions molt recomanables. La primera és el concert poètic de dos figures de l’escena local de gran qualitat, l’Ignasi Tomàs (teatre) i l’Ian Sala (cantautor), que ens oferiran Poesia, cançons i aiguamolls, un espectacle amb “textos de Lorca, cançons Dalinianes, poesia d’aiguamolls i folk de regadiu”. La música espiritual, que forma part del cicle De Dins., Cultura i espiritualitat, vindrà de la mà del grup de cants harmònics MuOM, que es realitzarà a l’església de Roses.

També cal destacar la programació de teatre infantil realitzada per l’Associació Optimist que ens ofereix a cada nova temporada teatre de qualitat per als més petits.

Finalment, la programació teatral de Roses continua apostant per escena amateur de qualitat, com és la que ens porta el grup Taller de Teatre, amb l’obra M’esperaràs? i la Jove Orquestra de Figueres.

I a la nova temporada del Teatre Municipal de Roses es podrà veure “un espectacle dirigit als amants de la dansa que anirà a càrrec del Jove Ballet de Catalunya,, que tot i no estar programat directament per l’Ajuntament sinó per l’Associació d’Amics de Guinea Conakry oferiran un ballet clàssic conegut per tothom: El Trencanous”, ha destacat l’alcaldessa de Roses.

Tota aquesta variada oferta, fan del Teatre Municipal de Roses, esdevingui un referent a la comarca amb una línia clara que aposta per la qualitat dels espectacles a preus populars, que ha estat recompensada per l’assistència d’un públic cada vegada més fidels als espectacles programats.

Venda d’entrades

A partir del dia 2 de gener es posaran a la venda les entrades de la nova temporada del teatre municipal de Roses 2019.