Roses aprova el pressupost pel 2013 amb els vots en contra de l’oposició

extraordinari_21desembreDues hores després de ser presentat públicament el pressupost pel 2013 s’ha portat a terme la sessió plenària extraordinària per la seva aprovació

Un ple que ha concorregut amb una cordialitat absoluta per part de tots els representants dels diferents grups municipals.

Una cordialitat i educación que no ha servit, però, per aprovar el pressupost per unanimitat.

El regidor d’Hisenda, Manel Escobar, ha destacat que “aquest pressupost compleix els objectius, de sostenibilitat, estabilitat i la reducció de l’endeutament, establerts per la Llei d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera”.

Un pressupost rigorós que l’alcalde Carles Pàramo ha remarcat afirmant que “el rigor està en la despesa, però sense desatendre les possibles necessitats dels vilatans”.

El PSC ha votat en contra perquè la seva portaveu, Magda Casamitjana, tot i definir “que és un pressupost molt correcte”  s’hauria de revisar la destinació de les partides, al considerar excessiu destinar 250.000 € a la construcció del surtidor d’aigua o 50.000 € a la Fira de la Roses.

Gent del Poble també s’ha posicionat en contra de l’aprovació del pressupost al considerar el seu portaveu, Francesc Giner, que en el mateix no es contempla cap partida per a la creació  “d’un model, d’un projecte de futur de Roses”. Giner també s’ha mostrat en desacord que s’hagi deixat de banda la participació ciudadana, un dels punts que hi havia en el program electoral de CiU durant la campanya.

Pàramo ha respós a Casamitjana dient “que Roses, com un poble eminentment turístic que és, s’ha de potenciar els seus atractius per atraure més visitants”  i a Giner afirmant que “es continuarà convocant als rosincs per tirar endavant el tema de la participació ciudadana”. L’alcalde va contradir l’opinió del mateix Giner i de la regidora de Participació Ciutadana, Montse Mindan, que van considerar un fracàs de participació les reunions organitzades per l’Ajuntament respecta a com es fa un pressupost municipal. Pàramo va considerar un éxit la resposta dels vilatans en aquestes  convocatòries i la darrera consulta popular que es va portar a terme sobre l’equipament de Ca l’Anita.