Cinema a la Fresca

Roses aprova la celebració del tradicional correbous durant la festa major

Foto arxiu

Per majoria es va aprovar a la sessió plenària del mes de febrer de l’ajuntament de Roses, celebrada ahir, la realització del correbous durant la festa major

Foto arxiu
Foto arxiu

El cinquè punt de l’ordre del dia del ple ordinari de Roses feia referència a l’aprovació de la realització del tradicional correbous, en la seva modalitat de bous a la plaça, que se celebrarà el dia 15 agost amb motiu de la festa major de Roses. Un punt en el que els regidors que conformen la corporació municipal van tenir la llibertat de vot del seus respectius grups municipals.

El punt es va aprovar per 13 vots a favor, 1 abstenció i 7 en contra. Entre els regidors que es van mostrar disconformes, i van votar en contra, a desenvolupar aquesta activitat amb braus van ser l’edil de l’equip de govern i regidora d’Esports i Joventut, Ana Jorquera, el portaveu del Gent del Poble-AM, Francesc Giner i el regidor socialista, Carles Ferrer.

Aquest últim va manifestar que no estava en contra de celebrar el tradicional correbous de la festa major, sinó de l’emplaçament, dient que la millor ubicació és la riera de la Trencada, a tocar les muralles de la Ciutadella, on es va celebrar a les darreres edicions de la festa major fins l’any passat, quan es va portar a terme al mateix indret de l’antic càmping Bahía.

Moment de la votació
Moment de la votació

Consulta popular

Per la seva part, Jorquera, que ha mostrat en més d’una ocasió el seu desacord amb la celebració d’aquesta activitat amb braus, va demanar la realització d’una consulta popular per a que sigui el poble el que prengui la decisió de continuar fent o no el correbous.

En aquest mateix sentit es va manifestar el portaveu del Gent del Poble. Giner ja ha expressat, mitjançant articles en diferents mitjans de comunicació, el seu punt de vista respecte aquesta particular festa del correbous, manifestant-se contrari a la mateixa. I va demanar, a l’igual que Jorquera, que es porti a terme una consulta popular al respecte.