Roses aprova la reforma del carrer Madrid que ampliarà les voreres per millorar la circulació de vianants

Ajuntament de Roses
El carrer Madrid en el seu estat actual

Per unanimitat es va aprovar en el ple municipal de l’Ajuntament de Roses la remodelació, llargament reivindicada, d’aquest carrer de la Vila

El ple municipal de l’Ajuntament de Roses, celebrat aquest passat dimecres, va aprovar inicialment el de reforma del carrer Madrid.
Es tracta d’un projecte de remodelació “llargament reivindicat, ja que té unes voreres molt estretes, en algun tram no arriba ni als 80 cm d’amplada i el nivell d’accessibilitat és deficient”, va explicar la regidora d’Urbanisme, Sílvia Ripoll.   

Així, la remodelació, que suposarà una inversió de 632.000 €, subvencionada en part per la Diputació de Girona, anirà des de la rotonda de l’Oficina de Turisme a l’avinguda de Rhode fins al carrer Granada, adaptant el carrer Madrid a per a una millor circulació simultània de vehicles i vianants, el que suposarà una ampliació de les voreres existents i, en conseqüència, eliminació d’una quinzena de places d’aparcament.
I és que l’objectiu principal del projecte és la d’ampliació de voreres per tal de solucionar les deficiències d’accessibilitat, ja que en el seu estat actual és impossible, pels seus 80 cm d’amplada esmentats per la regidora, transitar amb cotxets d’infants, cadires de rodes o qualsevol altre tipus de locomoció per a persones amb mobilitat reduïda. Així, l’ampliació prevista posarà fi a aquestes dificultats, harmonitzarà tot l’espai i reduirà els desnivells existents, garantint així la seguretat de tots els vianants.

En total es reformarà una superfície total de 2.206 m2, que inclou la totalitat del carrer Madrid i el tram del carrer Sevilla fins al carrer de Lluís Companys. Les obres també s’aprofitaran per eliminar el traçat aeri de la línia elèctrica i la resta de serveis d’aigua, clavegueram i telecomunicacions i s’adaptaran a les noves característiques del carrer.

Tots els grups municipals van donar la seva aprovació a aquest projecte de remodelació del carrer Madrid. El regidor del PSC, Josep Mª Martínez, va destacar que “no només es reordena el carrer, sinó que a més es dona prioritat a les persones”. El portaveu de Ciutadans, també va donar el seu suport, tot i que va lamentar que “cada reordenació vial que es fa té el mateix càstig, la supressió de places d’aparcament”. El portaveu de Lliures, Pere Gotanegra, va assenyalar que “estem contents que es faci aquest projecte perquè fa un any que nosaltres vam parlar de la necessitat d’arranjar alguns carrers, i és molt important arreglar els carrers de Roses i és molt important també donar prioritat als vianants perquè puguin circular tranquil·lament”. Manel Escobar, portaveu del PP, també va donar el seu suport, però va recordar a la regidora d’Urbanisme que “també hauríem de tenir en compte i a veure si comencem a redactar el projecte del carrer Francesc Macià fins arribar a la Gran Via, ja que és un vial que també requereix prioritat”.

Paral·lelament a aquesta actuació, l’Ajuntament de Roses preveu també aprovar, segurament al ple del mes de desembre el projecte de la plaça Pep Ventura, adjacent al carrer Madrid, amb el qual es completarà l’adequació i transformació urbana de tot aquest sector.

Reunió amb els veïns i veïnes per explicar-les el projecte de reforma del carrer Madrid i la plaça Pep Ventura

La regidora d’Urbanisme, Sílvia Ripoll, va anunciar que l’Ajuntament de Roses té previst convocar una reunió amb els tots els veïns i veïnes per tal de presentar-les i explicar-les tant el projecte de remodelació del carrer Madrid com el de la plaça Pep Ventura.