Roses aprova les ordenances fiscals per l’any 2015 amb més consens del previst

Ajuntament de Roses

Els regidors de l'Ajuntament de Roses durant la votació d'una de les ordenances fiscals

Entre 14 vots a favor i la unanimitat es van aprovar les taxes i impostos que s’aplicaran al 2015

Ajuntament de Roses
Els regidors de l’Ajuntament de Roses durant la votació d’una de les ordenances fiscals

Dotze regidors té l’equip de govern que signifiquen majoria a la corporació municipal de l’Ajuntament de Roses. Suficients per aprovar, a la sessió extraordinària del ple celebrada ahir al vespre, totes i cadascuna de les ordenances fiscals, que tant l’alcaldessa, Montse Mindan, com el regidor d’Economia i Hisenda, Manel Escobar, van presentar pel matí.
I totes, evidentment es van aprovar però amb més consens del previst, ja que la taxa que va tenir menys vots a favor, 14, va ser la corresponent a la ordenança fiscal nº 4, reguladora de l’impost sobre bens immobles, l’IBI. Vots corresponents a l’equip de govern (CiU i PP) i al PSC, que va votar totes favorablement.

Gent del Poble i els regidors No Adscrits van votar en contra perquè tot i reconèixer que es baixarà al 2015, “aquesta baixada és insignificant”, va assenyalar el seu portaveu, Francesc Giner. “Una baixada que només beneficiarà a les persones amb gran poder adquisitiu”, va manifestar Carles Ferrer.

Tota la resta d’ordenances fiscals van obtenir 16 i més vots a favor fins arribar a la unanimitat en la modificació de l’ordenança fiscal nº1, “per poder pagar d’una vegada enlloc de fracciona si es vol”, va demanar en un anterior sessió plenària l’edil No Adscrit, Jordi Fernández.
Giner, fins i tot, va afirmar que les ordenances fiscals que s’aplicaran l’any 2015 “les veiem bastant bé tot i l’IBI baixa de manera imperceptible i la taxa de plusvàlua, tot i baixar del 22 al 20% és de les més cares de la comarca”.

La taxa de la plusvàlua, que s’aplica arran d’una operació immobiliària, “és un dels impostos més importants que té l’Ajuntament de Roses, i tot això l’hem baixat, el que significarà que els rosincs s’estalviaran de pagar 200.000 euros”.

Roses és la població que més operacions immobiliàries fa, actualment, arreu de tota la demarcació de Girona.