Roses aprova la moció per aturar la suspensió de l’Autonomia de Catalunya

Roses diu no a l'article 155

Moment en que la majoria de regidors de l'Ajuntament de Roses votaven a favors de la suspensió de l'article 155 de la Constitució Espanyola

La moció, presentada aquest migdia per alcaldia en un ple extraordinari de l’Ajuntament de Roses, ha estat aprovada per majoria

Roses diu no a l'article 155
Moment en que la majoria de regidors de l’Ajuntament de Roses votaven a favors de la suspensió de l’article 155 de la Constitució Espanyola

L’Ajuntament de Roses ha aprovat aquest migdia en una sessió plenària de caràcter extraordinari una moció que demana aturar la suspensió de l’Autonomia de Catalunya amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola.

Els regidors del PDeCAT excepte Juan M. Fernández que s’ha abstingut, Gent del Poble i ERC han votat a favor de la proposta. I la resta de grups, el PSC, el PPC, Ciutadans i Unió han votat en contra

Fernández va justificar el seu vot dient que tot i que “estic en completament en contra de l’aplicació de l’article 155, segueixo pensant, com vaig dir en el ple per condemnar la violència exercida l’1 d’octubre per part del cossos policials de l’Estat espanyol, que hi ha una altra manera de fer les coses”.

Entre els partits a favor de reclamar la suspensió del 155, el regidor d’ERC, Èric Ibáñez, en absència del portaveu Joan Plana, ha donar el suport  del seu partit a la moció definint l’aplicació de l’article 155 com “un cop d’Estat encobert”, i que l’únic que vol “és passar per sobre de la voluntat de tots els catalans que van votar el 25 de setembre de 2015, en unes eleccions que van tenir la participació més alta de la història”.

El portaveu de Gent del Poble, Francesc Giner, ha assenyalat que “no cal que ens portem malament perquè apliquin l’article 155, de fet quan es van carregar l’Estatut ja estaven aplicant un avançament, o quant van tombar el decret de pobresa energètica aprovat per unanimitat pel Parlament amb vots a favor del PP i Cs, i la fractura entre Catalunya i Espanya no la van provocar els cops de porra, sinó també la negació d’aquests cops de porra”.

El portaveu del PDeCAT, Marc Danés, ha rebutjat el 155 afirmant que “el que vol és treure tot el dret i la llibertat política del nostre poble, dels que som independentistes i dels que són unionistes, perquè se suprimeix la voluntat del Parlament de Catalunya, i queden anul·lades les voluntat de tots els ciutadans de Catalunya”.

I entre els que estan a favor de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola, la portaveu del PSC, Olga Simarro, ha assenyalat que “els socialistes vam avisar dels greus riscos de vulnerar la legalitat vigent. La majoria independentista, en escollir un camí unilateral i il·legal està perjudicant greument els interessos del catalans posant en perill l’autogovern, i l’article 155 té com a objectiu que totes les comunitats autònomes compleixin la llei”.

Manel Escobar, portaveu del PPC, ha manifestat que “l’article 155 serveix per recuperar l’autogovern democràtic que ara s’està  carregant un govern antidemocràtic de la Generalitat, i la seva aplicació està per establir la democràcia, per recuperar la economia i la convivència”.

Per la seva banda, José Manuel Álvarez ha expressat el seu suport a l’article 155 dient que “5 milions de catalans estan tenint molta paciència perquè se senten segrestats pels nacionalistes, i nosaltres volem votar per un president de la Generalitat amb seny, que tingui cura dels catalans, de tots els catalans”, no només d’una part, i que tingui cura dels temes que importen de veritat i no només del separatisme

I el portaveu d’Unió Municipal, José A. Valdera, ha rebutjat la moció “perquè parla de dos lleis la del Referèndum i la de Transitorietat, que han estat suspeses pel Tribunal Constitucional, i parla dels resultats de les eleccions del 25 setembre de 2015, els quals no legitimen aprovar una declaració d’independència ni tan sols per tirar endavant un referèndum”.