Roses aprova, només per majoria, una moció per rebutjar els atemptats de Barcelona i Cambrils

Moció atemptats de Barcelona i Cambrils

Moment de la votació per rebutjar els atemptats de Barcelona i Cambrils

Tot i condemnar i rebutjar “els atemptats i qualsevol tipus d’actes terroristes” el PPC i C’s Roses es van abstenir per estar en desacord d’un punt de la moció

Moció atemptats de Barcelona i Cambrils
Moment de la votació per rebutjar els atemptats de Barcelona i Cambrils

El ple ordinari del mes d’agost de l’Ajuntament de Roses, celebrat ahir, va incorporar amb caràcter d’urgència una moció consensuada amb la Federació Catalana de Municipis i l’Associació Catalana de Municipis, per rebutjar els atemptats terroristes de barcelona i cambrils i de reconeixement a la tasca realitzada pels cossos policials i d’emergències.

Una proposta que va ser aprovada amb els vots a favor del PDeCAT, Gent del Poble, ERC, PSC i Unió Municipal, i les abstencions del PP i Ciutadans Roses.
El regidor Popular, Àngel Tarrero, va expressar que “com no pot ser d’una altra manera, condemnem i rebutgem tot tipus d’actes terroristes, i estem pràcticament d’acord en tot el redactat de la mateixa, però en el quart punt, on s’especifica que els Mossos d’Esquadra s’incorporin, de forma immediata, en les reunions dels grups de treball sobre la lluita antiterrorista, liderades per la Interpol, m’agradaria posar-nos d’acord i no polititzar tant, de la manera que s’ha polititzat aquest cas sobre que tot els cossos policials puguin treballar de manera conjunta contra el terrorisme, i per aquest motiu el nostre vot serà d’abstenció”.

Per la seva part, el portaveu de Ciutadans, José Manuel Álvarez, també va fer referència al quart punt per exercir l’abstenció. A l’inici d’aquest punt es diu “Agrair i reconèixer la gran tasca realitzada per tots els cossos d’emergències, seguretat, prevenció i entitats ciutadanes que, en moments de màxima tensió, van saber complir amb la seva feina amb voluntat de servei”. I Álvarez en no trobar esmentats explícitament els cossos de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, “trobo a faltar que no s’hagin esmentat, i crec que s’hauria d’haver fet, i és evident que la meva presència a la manifestació de Barcelona -en aquest moment va ensenyar una petita pancarta sota el lema #No Tenim Por- demostra que estic en contra del terrorisme al 100 x 100, i com crec que ha estat un posicionament polític en no esmentar els dos cossos de seguretat nacionals, ens abstindrem”.

 

MOCIÓ DE REBUIG ALS ATEMPTATS TERRORISTES DE BARCELONA I CAMBRILS I DE RECONEIXEMENT A LA TASCA REALITZADA PELS COSSOS POLICIALS I D’EMERGÈNCIES

Els atemptats terroristes comesos a Barcelona i Cambrils el passat 17 d’agost de 2017, van provocar la mort de 15 persones i més d’un centenar de ferits i van produir una sensació de por i alarma entre la nostra societat.

La ràpida i eficient intervenció dels cossos de seguretat, Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana, agents de policies locals i dels serveis d’emergències mèdiques, juntament amb molts ciutadans anònims va ser cabdal per afrontar els primers moments i la posterior detenció i desarticulació dels terroristes causants de l’atac.

Les mostres de solidaritat i condol van ser nombroses durant els següents dies, així com la indignació i el rebuig unànime a la violència, defensada des de qualsevol idea o religió.

Per tot això, l’Ajuntament de Roses proposa al ple de la corporació l’adopció dels següents acords:

PRIMER.‐ Expressar el rebuig contundent als atemptats terroristes perpetrats a les ciutats de Barcelona i de Cambrils i reivindicats posteriorment per Estat Islàmic.

SEGON.‐ Condemnar aquest atac i qualsevol tipus de violència que propaguen l’odi i la barbàrie arreu del món i a casa nostra.

TERCER.- Donar el condol i el suport total a les víctimes i ferits dels atemptats, les seves famílies i amics. Sempre estarem al costat de la convivència i la cohesió social.

QUART.- Agrair i reconèixer la gran tasca realitzada per tots els cossos d’emergències, seguretat, prevenció i entitats ciutadanes que, en moments de màxima tensió, van saber complir amb la seva feina amb voluntat de servei. Al mateix temps, demanar que la policia dels Mossos d’Esquadra s’incorpori, de forma immediata, en les reunions dels grups de treball sobre la lluita antiterrorista, liderades per la Interpol, per assegurar la més eficient coordinació entre totes les forces i cossos de seguretat de l’Estat.

CINQUÈ.- Deixar clar que aquests atacs contra la convivència no canviaran la voluntat de la nostra societat d’apostar per la llibertat, l’acollida i la tolerància, apostant pels valors que potenciïn el respecte a totes les formes de pensar, religions i cultures.

SISÈ.- Ratificar la voluntat dels governs locals de continuar treballant per la cohesió social de les nostres viles i ciutats. Només així avançarem cap a la convivència i la inclusió de la societat.