Roses aprova per majoria la realització del correbous amb motiu de la festa major

Correbous de Roses
Correbous de la festa major de Roses de 2013

El ple celebrat dilluns a l’Ajuntament de Roses va aprovar amb 13 vots a favor, 1 abstenció i 4 en contra la realització del tradicional correbous per la festa major

Ajuntament de Roses
Moment de la votació a favor del correbous de Roses

Llibertat de vots van tenir els regidors de la corporació municipal de l’Ajuntament de Roses per decidir, mitjançant el seu vot, la realització, o no, del correbous als terrenys que ocupava l’antic càmping Bahía amb motiu de la festa major.
Va ser el desè punt de la sessió plenària que abans de llegir-lo, l’alcaldessa, Montse Mindan, va assenyalar que “fa uns dies el PACMA, Partido Animalista, va presentar una moció en contra de la seva realització i de l’empaitada d’ànecs, la qual decidirem en aquest mateix punt”.

Tant Mindan com el portaveu del PSC-PM van assenyalar abans de la votació que donaven llibertat de vot als regidors del seu grup, i per 13 vots a favor, 1 abstenció per part de Marc Danès i 4 vots en contra. 18 vots en total dels 21 que correspon a la corporació municipal de Roses degut a la falta d’assistència de les regidores no adscrites, Paqui Guijarro i Francis Martin, i la de la vacant que encara ha d’ocupar el PSC_PM després de la marxa de Paco Martínez.
Els dos edils de Gent del Poble-AM es van manifestar en contra, al·legant el seu portaveu, Francesc Giner, “que en ple segle XXI tenim molts altres mitjans per divertir-nos que no molestant animals, ja siguin toros o ànecs”. Giner va manifestar no entendre “com l’Ajuntament de Roses aprova una moció en contra d’acollir els circs que utilitzen animals salvatges i ara aproven el correbous”. El portaveu del Gent del Poble va afegir que “s’ha de deixar d’utilitzar els toros com a mitjà d’aconseguir vots”.

Correbous de Roses
Correbous de la festa major de Roses de 2013

Carles Ferrer, regidor no adscrit com Guijarro i Martín des del passat mes d’abril, també va votar en contra de fer el correbous, però no per una questió del suposat maltractament a l’animal, “sinó perquè no estic d’acord que es faci en la mateixa ubicació que les fires i festes. S’ha de separar l’activitat lúdica familiar del correbous, per això proposo que es tornin a fer on es feia abans, a la riera de la trencada, ja que són dues activitats totalment diferents i que s’han celebrar en espais distints”.

El quart vot en contra va provenir de la regidora d’Esports i Joventut, Anna Jorquera, que ja l’any passat també va votar en contra i va demanar, a llavors i a l’igual que el portaveu de Gent del Poble, la realització d’una consulta popular per a que el poble s’expressi en quant a la celebració, o no, del correbous.