Mes de paraules

Roses aprova la proposta d’instal·lar mini deixalleries, però quan se sàpiga qui s’encarregarà del servei de recollida de residus

Ple ordinari de l'Ajuntament de Roses
Els regidors de CiU, ERC, GdP i Unió van aprovar la moció sobre la instal·lació de mini deixalleries a Roses

La moció de la instal·lació de mini deixalleries es va aprovar per 12 vots a favor i 5 abstencions

Ple de l'Ajuntament de Roses
Els regidors de CiU, ERC, GdP i Unió van aprovar la moció sobre la instal·lació de mini deixalleries a Roses

La regidora d’ERC, Vero Medina, va presentar al ple ordinari del mes de febrer la moció per instal·lar mini deixalleries a la Vila assenyalant que “hi ha petits residus sòlids d’ús domestic que resulten perillosos pel medi ambient a causa del seu potencial contaminant, com són les piles, les bateries, els cartutxos de tinta d’impressores o bombetes, entre d’altres”, remarcant que la instal·lació de petits contenidors permetria “acostar els punts de recollida d’aquest tipus de residus als ciutadans”.

Una proposta llençada abans d’iniciar l’estudi per decidir si el sistema de recollida de residus i escombraries ha de ser públic, mixt o privat. Tot i això, es va aprovar per majoria amb 12 vots a favor, 5 abstencions i cap en contra.

El regidor del PSC, Toni Rodríguez, va assenyalar que “estem a favor de la millora de recollida de residus, però s’ha de valorar l’ocupació de l’espai de la via pública i s’ha de valorar alternatives per reduir objectes al carrer” per la qual cosa el seu grup va optar per l’abstenció.
Abstenció que va exercir el grup municipal del PP, ja que segons el seu portaveu, Manel Escobar, “no sé si s’ha d’instar –la instal·lació de mini deixalleries- a l’equip de govern o l’empresa que en el futur tingui la concessió de la recollida de residus i, per tant, ens abstindrem”.

José Manuel Álvarez, portaveu de Cs, en el mateix sentit que Escobar va dir que “nosaltres, abans que instal·lar mini deixalleries apostem per crear un Ecopack, però  creiem que tenim que esperar a saber qui s’encarregarà del servei de les deixalleries per a decidir”, i per tant m’abstindré”.

El portaveu d’Unió Municipal, José A. Valdera, va assenyalar que “votaré a favor perquè tot i que estem en una fase d’estudi de la municipalització, privatització o gestió mixta del servei de recollida d’escombraries, aquesta moció, en definitiva, el que proposa és fer un estudi estudiar econòmic i ambiental  i on col·locar aquestes mini deixalleries, així que qui es faci càrrec ja tingui l’estudi fet”.

L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, va afirmar que l’equip de govern (CiU-GdP) votava a favor perquè “s’ha recollit la nostra proposta d’incloure’l dintre de l’empresa o sistema que hagi de venir i que es faci càrrec de l’estudi global de la situació dels contenidors, d’on s’ha de posar i on poden anar bé aquest tipus de mini deixalleries”.

Al final d’aquest punt la regidora d’ERC va remarcar que s’ha de convocar la taula d’estudi sobre la municipalització o no del servei d’escombraries.