Roses aprova una moció per a que Catalunya esdevingui un estat propi de la Unió Europea

Proposta presentada pels grups municipals de Roses, CiU, PSC i Gent del Poble

Per majoria es va aprovar la moció en suport de les reivindacions nacionals populars de la Diada Nacional de Catalunya, és a dir, de la Independència, que van presentar ahir, en el ple de l’Ajuntament de Roses, els grups municipals de CiU, PSC i Gent del Poble. Una proposta que només va tenir,  lògicament, els vots en contra dels membres del PP.

En total van ser 17 vots a favor, 9 de CiU, 6 del PSC (per l’absència de Magda Casamitjana) i 2 del Gent del Poble, pels 3 vots en contra del PPC.

Una moció que es va incloure en el transcurs de la sessió plenària i que va trobar el suport dels socialistes rosincs i dels republicant i independents de Gent del Poble. Els únics que van mostrar-se en desacord de la proposta van ser el tres regidors del PP.

El text de la moció diu que Catalunya té dret a decidir sobre el seu futur de manera lliure i democràtica i de reconèixer la necessitat de tenir una hisenda pròpia catalana. La moció continua en un tercer punt dient que com a municipi membre de ple dret de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), comprometre’ns a treballar conjuntament amb la ciutadania per fer cada vegada més àmplia la majoria social i econòmica necessària per esdevenir un estat propi de la Unió europea i col·laborar amb l’Assemblea Nacional Catalana.

Amb aquesta proposta aprovada per amplia majoria, en el ple de l’Ajuntament de Roses celebrat ahir, se suma a d’altres accions similars que han portat a terme d’altres consistoris arreu de Catalunya en favor de la independència.

 

Text íntegre de la Moció:

 

MOCIÓ QUE PRESENTEN ELS GRUPS MUNICIPALS DE CIU, GDP-AM I PSC-PM DE SUPORT A LES REIVINDICACIONS NACIONALS POPULARS DE LA DIADA NACIONAL DE CATALUNYA 2012

 

El passat 11 de setembre, amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, 1 milió i mig de persones van sortir al carrer amb el lema Catalunya, nou estat d’Europa.

 Aquest ajuntament no pot restar impassible davant els clams que la ciutadania va expressar-hi: la voluntat d’esdevenir un poble lliure i la denúncia pel maltracte polític, econòmic i social que pateix Catalunya vers l’estat i que dinamita el nostre potencial com a país i les oportunitats de la nostra gent.

 Per tot això, el Grup Municipal de Convergència i Unió proposa al Ple de la corporació l’adopció dels següents acords:

 Primer.- Manifestar que Catalunya té dret a decidir sobre el seu futur de manera lliure i democràtica.

 Segon.- Reconèixer la necessitat d’una hisenda pròpia catalana, basada en la Resolució aprovada pel Parlament de Catalunya el 25 de juliol de 2012, que posi punt i final al dèficit fiscal que pateix Catalunya i que obliga a les administracions públiques catalanes, inclosos els ajuntaments, a executar importants ajustos pressupostaris.

 Tercer.- Com a municipi membre de ple dret de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), comprometre’ns a treballar conjuntament amb la ciutadania per fer cada vegada més àmplia la majoria social i econòmica necessària per esdevenir un estat propi de la Unió europea i col·laborar amb l’Assemblea Nacional Catalana.

 Quart.- Demanar al Parlament de Catalunya que estudiï totes les mesures que s’hauran d’emprendre, si així ho decideix el poble català, per a la seva consecució.

 Cinquè.- Fer arribar aquesta moció a tots els grups del Parlament de Catalunya i del Congrés dels diputats.


A Roses, 24  de setembre de 2012