Roses aprova una partida de 2 milions 200 mil euros per a que el Royal Marine II de Santa Margarida no vagi a terra

Cas Royal Marine II

L'edifici del Royal Marine II a l'esquerra (finestra blava), colindant amb el Royal Marine I (Foto: arxiu)

Una partida pressupostària per negociar el conveni de no execució de la sentència del cas Royal Marine II

Royal Marine II
Els dos edicis confrontants, el Royal Marine I, a la dreta, i el Royal Marine II a l’esquerra (finestra blava)

Roses aprova una modificació de crèdit on es contempla una partida per evitar l’enderroc de l’última planta de l’edifici d’apartaments del Royal Marine II de Santa Margarida, el qual l’any 2008 el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va sentenciar a l’Ajuntament de Roses a enderrocar la seva última planta.
Una sentència del TSJC que donava la raó als veïns del Royal Marine I, els quals havien denunciat que l’edifici nou superava al voltant d’1 metre i 20 metres l’alçada permesa.

L’Ajuntament de Roses mai va executar la sentència interposant diferents recursos per evitar l’enderroc. El problema de la diferència d’alçada dels dos edificis confrontants es va originar pel lloc on es van prendre les mesures “i que es van fer des d’on s’havien pres sempre, des del canal, on resulta que havia una petita pujada del nivell de terra, i el TSJC va considerar que s’havia d’haver pres l’alçada des del mateix terreny de l’edifici”, ha assenyalat l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan.

La jutgessa que porta actualment el cas ha comminat a totes dues parts, segons l’alcaldessa, ha arribar a un acord. Un conveni a instàncies de la jutgessa, que contempla pagar una indemnització de 2 milions 200 mil euros al veïns del Royal Marine I, i que encara han de signar les tres parts implicades, els denunciants, els veïns del Royal Marine II i l’Ajuntament de Roses.

Una signatura per part del consistori que abans tingui validesa ha d’aprovar la corporació municipal en un ple.