Roses aprovarà una moció en suport dels CDR davant la criminalització per part de l’Estat espanyol

ERC Roses

ERC Roses presenta aquesta moció també per donar suport als Comité de Defensa de la República i per considerar que els membres del CDR rosinc es podrien trobar en la mateixa situació

ERC RosesEls Comitès de Defensa de la República (CDR) van portar a terme a principis del mes d’abril les seves reivindicacions a les autopistes catalanes, aixecant les barreres d’alguns peatges a l’inici de l’operació tornada de les vacances de Setmana Santa.

Unes accions que van ser titllades pels alguns mitjans de comunicació, afins al Govern espanyol, com a actes de terrorisme.
Per aquest motiu, ERC Roses vol defensar als CDR d’aquestes acusacions presentant una moció, que es debatrà demà 3 de maig al ple ordinari corresponent al mes d’abril, “per denunciar la criminalització dels Comitès de Defensa de la República per part de l’aparell de l’estat espanyol”, ha afirmat el regidor republicà de Roses, Èric Ibáñez.

Una proposta que engloba dues vessants, la primera “donar suport als CDR i les accions que fan, ja que en una democràcia es poden portar a terme manifestacions, mobilitzacions i, fins i tot, accions de desobediència civil, sempre que siguin pacifiques, evidentment”, i la segona “criticar aquesta criminalització que s’està fent d’aquestes actuacions”, segons Ibáñez.

Segons el regidor del grup municipal, aquesta moció, a diferència d’altres, “sí que té una incidència a Roses, ja que els CDR hi són per arreu de tot Catalunya, i al nostre poble també hi ha persones que formen part, per tant també poden ser titllats de terroristes”.

De fet, la darrera acció que va portar a terme el Comitè de Defensa de la República a Roses, plantar a la platja Nova les lletres que formen la paraula LLIBERTAT, no va ser titllat d’acció terrorista per part de ningú, però si que va generar molta polèmica arran de la denúncia d’un veí de la Vila.

La moció compta amb el suport del PDeCAT de Roses

Èric Ibañez ha assegurat que la moció s’aprovarà, ja que compta amb el suport dels 5 regidors del PDeCAT, que amb els quatre d’ERC ja fan la majoria necessària per tirar-la endavant.