Roses arriba a l’Antàrtida en bicicleta aquàtica

Josep Rubau, Lluís Balasch i Jesus Prieto navegant per l'Antàrtida amb les seves bicicletes aquàtiques / Foto: Nacho Cembellin

El rosincs Josep Rubau i Jesus Prieto, i el borrasenc Lluís Balasch fan història en ser els primers homes que han navegat per l’Antàrtida amb una bicicleta aquàtica

Van sortir de Roses el passat 27 de febrer per complir un somni de la seva joventut, de quan Josep Rubau, Lluís Balasch i Jesus Prieto vivien a Figueres. Llavors, es van fer la promesa que de grans farien quelcom sonat. I se’ls el va ocórrer arribar a l’Antàrtida amb bicicleta aquàtica.

I ahir, 28 de març, 31 després d’haver sortit de Roses, el van aconseguir. Amb el suport i supervisió de l’experimentat aventurer Antonio de la Rosa, Josep Rubau, Lluís Balasch i Jesus Prieto van navegar per les aigues de l’Antàrtida d’una manera totalment sostenible, pedalant a sobre de les seves bicicletes. Sostenibilitat per la qual van comptar amb l’autorització del Cercle Polar Antàrtic.

Josep Rubau i Lluís Balasch, que fa anys que viuen a Roses, i Jesús Prieto, resident des de fa temps a Borrassà, han fet història en ser els tres primers homes en navegar amb bicicleta aquàtica per l’Antàrtida.

Aquesta fita històrica ha estat enregistrada en un documental amb la previsió d’estrenar-lo públicament en properes dates.

Exit mobile version