Roses assoleix la qualificació “2 Flors” en la convocatòria Viles Florides 2013

Roses Vila Florida

Roses va rebre ahir a Cardedeu, en l’acte de lliurament de distincions de la convocatòria Viles Florides 2013, el qualificatiu de 2 Flors, amb el qual es reconeix la gestió dels espais verds i les actuacions dutes a terme en el municipi durant el període comprés entre l’1 de juny de 2012 i el 31 de maig de 2013

Roses Vila Florida
La regidora de Turisme de Roses, Montse Mindan, amb la disitinció

La convocatòria Viles Florides- municipis verds, impulsada per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya i amb el recolzament de la Generalitat de Catalunya, és el reconeixement públic a la feina feta pels pobles i ciutats catalans en la millora dels seus espais verds i enjardinats. L’objectiu d’aquesta iniciativa és la potenciació dels espais verds urbans i de la seva gestió sostenible, així com la conscienciació ciutadana, l’educació ambiental i la creació d’un entorn de benestar, tant dels residents com dels visitants i turistes.

Roses Vila FloridaTot i que Roses ja va obtenir la distinció el passat any de Vila Florida, quan va rebre la qualificació d’1Flor, ha estat durant aquest 2013 quan ha dut a terme la major part de les actuacions en matèria d’enjardinament, plantació d’arbrat i gestió de les seves zones verdes urbanes. D’aquesta manera, entre altres actuacions, s’ha realitzat la reposició i plantació de jardineria en diferents espais verds i rotondes del municipi, així com la plantació de 342 arbres nous en aquells punts del municipi que requerien millores, com ara la reposició d’arbres malalts o incompatibles amb l’entorn per altres espècies de millor adaptabilitat.

Pel que fa a les espècies vegetals escollides, s’ha optat per la seva diversificació, incorporant plantes de temporada amb floració en les èpoques primaveral i estival, així com espècies que requereixen un baix consum d’aigua. Aquest tipus de vegetació, unit a la reducció de les superfícies de gespa i a la instal·lació de nous sistemes de rec tele gestionat que permeten una millor eficiència en l’ús dels recursos hídrics, fan més eficaç i sostenible la jardineria del municipi.

L’intens programa d’actuacions dut a terme, donà ahir els seus fruits amb l’obtenció de 2 Flors en la convocatòria d’enguany, un cop valorades la memòria de treball presentada pel consistori i la visita a la vila realitzada pel jurat executiu el passat mes de maig. En la present convocatòria han estat reconegudes un total de 14 poblacions amb entre una i tres Flors.

Amb aquest reconeixement, Roses assoleix una altra marca de qualitat, que conjuntament amb la de “Badies més belles del món”, contribueix a situar el municipi com a referent turístic.