Roses baixa el seu endeutament de 26 a 19 milions d’euros en tres anys

Balanç de govern de Roses
L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, durant l'exposició del balançs del govern els darrers 3 anys a

L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, fa balanç dels tres anys de govern destacant que l’Ajuntament podria aconseguir en 7 anys no tenir deute

Balança de govern de Roses
L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, durant l’exposició del balançs del govern els darrers 3 anys a

L’alcaldessa de Roses va iniciar el balanç dels darrers tres anys de govern (CiU-PP) destacant que “hem complert fins ara el 80% del nostre programa electoral, i hi ha coses que no farem perquè hi ha una llei estatal que treu compatibilitats als ajuntaments en àrees com Ensenyament i Benestar Social”.

A la seva exposició Mindan va passar per cadascuna de les àrees de cada regidoria destacant que “la transparència financera, l’equlibri pressupostari i la reducció de l’endeutament”, per remarcar sobre aquest últim punt que “en tres anys hem reduït de 26 a 19 milions d’euros el deute de l’Ajuntament, hem tornat 7 milions en aquest temps, això vol dir que s’està gestionant molt bé els diners que entren al consistori” .
Fins i tot, l’alcaldessa va afirmar que “podríem demanar 20 M€ perquè la llei ens permetria endeutar-nos, però no ho farem, perquè podem fer les inversions projectades amb els recursos propis”.
En aquest sentit, Montse Mindan va remarcar “que aquest Ajuntament si continua així podria no tenir deute d’aquí a 7 anys”.
Una de les causes de la reducció de l’Ajuntament ha estat “els ajustaments” que han fet totes les àrees “sense deixar de donar servei”. “És el cas va assenyalar Mindan, de l’Àrea de Festes, on en 5 anys hem baixat de tenir un pressupost de 180.000 a 146.000 € sense deixar de fer res”. El Carnaval també ha vist reduït el seu pressupost en 4 anys de 142.000 a 124.000 € “sense que la festa veiés retallada cap activitat”.

Pel que respecte a Benestar Social, cal destacar que la seva partida ha augmentat de 65.000 a 120.000 euros per cobrir les necessitats de la gent.

Mindan també va esmentar l’haver aconseguit la tramitació del futur CEIP Montserrat Vayreda, el haver començat les obres del skate parc, tant demandat pel jovent del poble i continuar lluitant amb la problemàtica del top manta, tot i que per acabar d’una vegada per totes “hem d’intentar canviar la llei, i els jutges ho diuen que fins que no deixi de ser falta administrativa a passar a delicte penal, no es podrà fer res, però nosaltres continuarem lluitant amb la Policia Local i demés forces de seguretat”, va afirmar l’alcadessa.

Balanç de govern de Roses
L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan

Tres propostes pel Mercat Municipal

L’alcaldessa també va tocar el tema que porta anys sobre la taula, el Mercat Municipal, assenyalant que “està obsolet i s’ha de fer una actuació. Tenim tres propostes diferents, tirar-ho a terra, reconstruir-lo o canviar d’espai”, sense confirmar quan es prendria una decisió definitiva.
L’alcaldessa va avançar també que “en breu està previst comercialitzar la zona industrial de Roses per a la ubicació d’empreses interessades “.
Per finalitzar, Montse Mindan, va resumir (veieu document a sota) que el Montserrat Vayreda serà una realitat, que s’han abaixat els impostos, que s’han destinat més recursos a Benestar Social, que l’Ajuntament de Roses és un dels que més destina a subvencions de les associacions, la concessió de licitació d’obres perquè treballin els empresaris rosincs i que actualment “Roses té un gran nivell de qualitat”.

Balanç dels últims tres anys de l’equip de govern de Roses: