Roses bat el rècord Guinness de persones fent marxa aquàtica a la vegada

Rècord Guiness de marxa aquàtica a Roses
Els senderistes que han batut el rècord Guiness de marxa aquàtica amb l'alcaldessa de Roses i el regidor de Turisme

138 senderistes baten el rècord Guinness a la platja de Santa Margarida, a Roses, de quantitat de persones practicant a la vegada la marxa aquàtica  

Rècord Guiness de marxa aquàtica a Roses
Els senderistes que han batut el rècord Guiness de marxa aquàtica, i a sota moment en que s’assolia el rècord

Set clubs de la Federació Francesa de Senderisme (FFRP) fan  una estada durant aquest cap de setmana, 16 i 17  de juny, on estant portant a terme la segona trobada de marxa aquàtica a les platges de Roses.

Una segona marxa aquàtica, realitzada a la platja de Santa Margarida en la que un dels seus objectius ha estat batre el rècord Guinnes de persones realitzant-la i que, segons Sophie Chipon, presidenta del departament de Marxa Aquàtica de la FFRP, “s’ha aconseguit perquè l’hem realitzat un total de 138 persones, totes de nacionalitat francesa i un català, Joan Huertos, el cap de l’Àrea d’Excursionisme de la FECC, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya”.

El batre el rècord Guinness de quantitat de persones fent marxa aquàtica ha estat el principal objectiu dels senderistes aquàtics, , ja que l’altre“és promocionar la seva pràctica entre els catalans”, ha afirmat Chipon.

A l’octubre  de l’any passat, aquests senderistes aquàtics ja van ser-hi a Roses, llavors vam ser-hi 120 persones provinents de 21 clubs de la Federació Francesa de Senderisme, i enguany, “tot i que només hi ha representats 7, som molt més gent”, ha dit la senderista francesa.
I han tornat a Roses “perquè el lloc és molt bonic, la platja és de sorra fina, és plana i té una llargada de més de 2 km, que ens permet fer les proves de competició tant les curtes com les llargues. També perquè està a prop de França i hi ha una infraestructura hotelera molt bona, on tots podem allotjar-nos en un mateix hotel, la qual cosa és molt pràctica per a nosaltres”, ha assegurat Sophie Chipon.

L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, acompanyada del regidor de Turisme, Fèlix Llorens ha volgut donar la benvinguda als senderistes francesos i desitjar-les una bona estada. Salutació molt ben rebuda pels practicants de la marxa aquàtica “perquè tenim el projecte de realitzar a l’any 2.021 una trobada internacional d’una gran envergadura al voltant de la marxa aquàtica aquí a Roses amb participació de diferents països d’Europa. Una trobada internacional en la que tindrem la col·laboració de l’Ajuntament i la FECC”, ha assenyalat Sophie.

La marxa aquàtica

La marxa aquàtica és una nova disciplina que sorgeix al nord de França, a les platges de Normandia i Bretanya i  consisteix a caminar pel litoral a una altura en què l’aigua arribi sota el diafragma.
Està recomanada per a totes les edats i es pot practicar des dels 10 fins als 80 anys.

Actualment, la majoria de platges franceses, amb les condicions necessàries, ja són escenari de la seva pràctica.

L’activitat es recomana com un complement perfecte del senderisme tradicional i té l’objectiu de reforçament muscular i cardiovascular, i el treball en equip, ja que es realitza en grup.

L’exercici s’indica també per millorar la postura corporal, el ventre pla i l’exercici de braços. A més a més es destaca que no hi ha perill de patir cap tipus de contusió en la pràctica d’aquest exercici.

Els practicants de la marxa aquàtica han d’anar equipats habitualment amb un neoprè i opcionalment poden utilitzar un rem per poder mantenir l’equilibri. Les rutes es fan sobre itineraris determinats que s’han identificat prèviament, en platges amb poca fondària i que no hi hagi risc de causar un impacte ambiental important.

La Federació Francesa de Senderisme ha signat aquest mateix mes de març un acord amb la FIE, Federació Italiana d’Excursionisme, per la formació de tècnics en aquesta disciplina. Fins ara ja s’han format 4 monitors i dos clubs italians a Ligúria, que han creat una secció de marxa aquàtica.