Roses, bressol de Corals

Roses, bressol de Corals

La Coral Empordà Gospel Choir en una de les seves actuacions a l'església de Santa Maria de Roses

Es programa una audició a Roses per formar part d’una nova Coral dirigida a totes les persones d’entre 17 i 65 anys  

Roses, bressol de Corals
La Coral Empordà Gospel Choir en una de les seves actuacions a l’església de Santa Maria de Roses

A Roses va néixer una Coral l’any 2010 arran del Taller de Gospel que va organitzar l’Associació Viumúsika.

Es diu grup Empordà Gospel Choir, i el nombre de cantaires ha anat creixent any rere any fins a sumar avui dia una vuitantena. Cantaires d’origen rosinc, però també de Figueres, Vilajuïga i altres poblacions de la comarca. Es ben coneguda a la Vila després dels nombrosos concerts que ha ofert, la majoria de caire benèfic. L’últim, al juny de l’any passat quan va actuar a l’església de Santa Maria a benefici de Càrites.

Al passat mes de gener, la Xarxa de Convivència de Roses va fer una crida als infants i joves per formar part d’un grup musical, una Coral concretament, amb la finalitat de fomentar la música en particular i la cultura en general com a element de cohesió i transformació social.
I ara, el departament de Cultura de l’Ajuntament de Roses ha impulsat el projecte creació d’una formació de cant coral a la Vila, per la qual cosa, casualitat o no, Roses està esdevenint una bressol de Corals.

Audició per formar part d’aquesta nova Coral

Aquesta nova Coral que es vol crear des de l’Àrea de Cultura té com a finalitat impulsar  un nou projecte cultural a Roses dins el món de la música, que permetrà el creixement personal i artístic dels integrants potenciant la creativitat, el treball en equip, el coneixement de la pròpia veu i l’aprenentatge per a modular-la i treballar-la en tota la seva extensió.
I per aquest motiu, s’ha programat una audició que es portarà a terme el dissabte 24 de març per seleccionar els cantaires que formen part d’aquesta nova Coral.

Tant l’audició com la coral seran dirigides per Quim Bonal, cantant i pianista de Barcelona format a París i director de Cors a Girona.

Com assistir a l’audició

Per assistir a les audicions cal que els candidats s’inscriguin via online (les 24hores), a partir d’avui mateix, 27 de febrer, clicant en aquest enllaç, o bé fer-ho presencialment al Servei d’Atenció al Ciutada (SAC), de dilluns a divendres de 9 a 14 hores.

Un cop rebudes totes les sol·licituds, l’organització establirà els horaris d’audició de cada candidat, que es realitzaran l’esmentat dissabte, 24 de març, a partir de les 10 hores, al Teatre de Roses.