Roses busca el consens entre tots els grups municipals per aprovar les Ordenances Fiscals per a 2016

Ordenances fiscals

La intenció de l’equip de govern és arribar a un acord per aprovar les Ordenances Fiscals, per posteriorment fer el mateix amb els Pressupostos de 2016

Ordenances fiscalsAmb l’objectiu d’aprovar les Ordenances Fiscals per a 2016 proposades per l’equip de govern de Roses (Convergència i Gent del Poble) l’alcaldessa Montse Mindan i el regidor d’Economia i Hisenda, Marc Danès, han mantingut una sèrie de reunions durant els darrers dies amb els grups de l’oposició, ERC, PSC, PP, Ciutadans i Unió, per tal d’arribar a un consens per a la seva aprovació. Unes trobades que s’han portat a terme de forma particular amb cadascú dels grups, “sí, era la millor manera, perquè hi ha grups que han tingut regidors al govern i ja saben els que són les ordenances i els altres que s’estrenen a l’Ajuntament vam aprofitar per explicar que s’havien fet al llarg dels darrers quatre anys amb les ordenances, dir-les d’on venim i cap a on anem”, ha manifestat Danès.

Una primera de presa de contacte a on la voluntat de l’equip de govern ha estat presentar a la resta dels grups de l’oposició de Roses les principals novetats i mesures en matèria fiscal previstes per al proper exercici.

I durant els propers dies quan els diferents partits polítics hagin estudiat les proposta del govern es reuniran, també un per un, per arribar a un consens.

Unes ordenances fiscals que estan estudiant els diferents grups de l’oposició. Així, el portaveu del Partit Popular, Manel Escobar, ha manifestat que “de moment ho estem estudiant, però no veig que no hagi d’haver-hi un principi d’acord sempre i quan acceptin tres o quatre pautes de canvi de les ordenances que ells ens han presentat en primera instància”.

Així mateix, el portaveu d’Unió Municipal, Josep Antoni Valdera, també ha assenyalat que “en una primera lectura de les ordenances hem vist que l’equip de govern vol pujar l’IBI i el Cànon de les escombraries, i algunes pujades dels serveis municipals i hem de valorar si aquestes pujades estan justificades”.

L’Agrupació Municipal dels PSC encara “estem pendent d’una decisió respecte a les ordenances ja que encara ens hem de reunir a valorar-les”, ha expressat la portaveu socialista,Olga Simarro.

Per la seva part, el portaveu de Ciutadans, José Manuel Alvarez, ha afirmant que “veiem que en les ordenances es contempla la pujada de l’IBI i d’altres serveis municipals, quan durant la campanya electoral els convergents van dir que ni l’Impost de Bens Immobles i ni d’altres. Si en el seu programa, deien, contemplaven la congelació d’impostos no entenem el perquè d’aquestes pujades”.

I finalment, ERC s’està estudiant les ordenances fiscals, “és a dir, ens estem mirant la llei, ja que aquesta preveu una sèrie de bonificacions socials i estem mirant quines podem incloure”, ha assenyalat el portaveu del grup republicà municipal, Joan Plana, per remarcar que “el que no volem fer és cobrir l’expedient, sinó presentar una proposta alternativa al govern que millori algunes bonificacions o incorpori, si pot ser, de noves i que es revisi el tema de taxes”.

Segons Plana, el seu grup també està mirant les ordenances fiscals “d’altres municipis semblants com Sant Feliu de Guíxols, Palafrugell, Blanes, Olot, entre d’altres, per agafar-ne el millor de cadascú”.

En el transcurs d’avui mateix i els propers dies, l’alcaldessa i el regidor d’Economia i Hisenda es reuniran un altre cop als diferents grups municipals per mirar d’arribar a un consens per a l’aprovació de les Ordenances Fiscals, i durant les properes setmanes fer el mateix amb el Pressupost de 2016.

Un Pressupost en el que cal destcar que l’equip de govern ha ofert, durant les diferents reunions, a tots els grups de l’oposició la possibilitat que puguin presentar projectes o actuacions del seu interès perquè aquests puguin ser inclosos en els esmentats Pressupostos Municipals de Roses per a 2016.

Si s’arriba a un acord les Ordenances Fiscals seran aprovades en un ple extraordinari, i desprès de passar els 30 dies d’exposició pública sinó hi ha al·legacions se seguiria el mateix procediment per aprovar els pressupostos.