Roses, camí de la llibertat de Catalunya

Roses Ara és l'Hora

Els rosincs volen votar, volen la llibertat, volen la independència de Catalunya

Centenars de rosincs han marxat aquest matí cap a Barcelona per participar a la Via Catalana

Roses Ara és l'Hora
Els rosincs volen votar, volen la llibertat, volen la independència de Catalunya

Un miler de rosincs s’han concentrat aquest matí a la plaça Catalunya de Roses abans de marxar en autocar cap a Barcelona, la meitat literalment, i l’altra 50%, per motius diferents, l’han fet de cor i ànima per participar a la campanya de l’Assemblea Nacional Catalana, ‘Ara és l’Hora’. El coordinador territorial a Roses de l’ANC, Dani Abad, s’ha dirigit als presents afirmant que “tot és a punt per fer historia, i la canviarem de manera pacífica, democràtica”. Abad ha donat la paraula al director del Grup de Teatre de Roses, Ignasi Tomàs, el qual ha llegit el manifest Ara és l’Hora de l’Assemblea Nacional Catalana.

I com a moltes altres poblacions arreu de Catalunya, l’alcaldessa de Roses ha llegit el compromís dels regidors de l’Ajuntament que han volgut donar suport a la celebració de la consulta. Un compromís que se’l farà arribar al president de la Generalitat, Artur Mas.

Compromís dels càrrec electes de donar suport a la convocatòria de i celebració de la Consulta

Arran del clam popular de l’11 de setembre de 2012 i del resultat de les eleccions del 25 de novembre del mateix any, el Parlament de Catalunya, va aprovar, el 23 de gener de 2013, la Declaració de Sobirania i del Dret a Decidir del poble de Catalunya.

Es va acordar iniciar, així, el procés per exercir el Dret a Decidir, per tal que el Poble de Catalunya – que, per raons històriques i de legitimitat democràtica, té caràcter de subjecte polític i jurídic sobirà – pugui decidir el seu futur polític col·lectiu.

Després de la Via Catalana, que va enllaçar ciutadans des del riu Sènia fins al Pertús, el 12 de desembre de 2013, els partits que representen una àmplia majoria parlamentària van acordar la data i la pregunta de la CONSULTA.

Ara resta que el President de la Generalitat faci la CONVOCATÒRIA de la CONSULTA.

Els catalans volem decidir com volem viure i volem fer-ho exercint un dret bàsic i essencial en democràcia: el dret de VOT.

És per això que, en la meva condició de càrrec municipal electe, dono el meu suport a la convocatòria i celebració de la CONSULTA, assumint i manifestant el meu COMPROMÍS formal i solemne de:

1.- Donar ple suport al President de la Generalitat quan faci la CONVOCATÒRIA de la CONSULTA que se celebrarà el proper 9 DE NOVEMBRE d’enguany.

  1. Cooperar amb total disposició amb les nostres institucions en l’organització per fer possible la celebració de la Consulta

3.- Lliurar aquest COMPROMÍS a l’Assemblea Nacional Catalana abans d’aquest 11 de setembre perquè, junt amb els Compromisos d’altres càrrecs electes, així com els d’entitats i organitzacions de tot el país, el facin arribar a la Presidència del Parlament, o del Govern, de Catalunya en el moment més adient.

Signat per l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i els regidors Carles Pàramo, Josep Mª Masblanch, Juan Manuel Fernandez (Ferdy), Anna Jorquera, Ambrosio Martínez, Marc Danès, Silvia Ripoll, David Beltran, Jesús Mínguez, Francesc Giner, Yanna Arjona i Francisca Guijarro.

Finalment, tots els concentrats a la plaça Catalunya han cantat el himne oficial de Catalunya, ‘Els Segadors’, per tot seguit agafar els autocars, un total de 7, per marxar cap a Barcelona, per participar a la Via Catalana i formar la V gegantina, “una Diada molt important, ja que és la suma de totes les que hem prèviament i amb les quals estem més a prop del nostre objectiu, que és poder votar en llibertat, perquè, tard o d’hora ho farem”, ha manifestat el president de l’ANC Roses abans de pujar a l’autocar.