Suquet de peix de Rose

Roses cap a l’objectiu d’assolir zero intoxicacions etíliques durant el Carnaval

Carnaval de Roses 2014
Unes participants ballant durant el Carnaval de Roses

De 17 incidències per abús de consum d’alcohol al 2013 s’ha baixat a 12 al Carnaval d’enguany

Carnaval de Roses
Un moment de la desfilada de diumenge

Durant els cinc dies que dura el Carnaval de Roses la Creu Roja ha assistit a 71 persones, 44 per intoxicació etílica i 27 per diverses contusions. De tots aquests casos ha estat necessari traslladar a 12 participants de la festa al Centre d’Assistència Primària per intoxicació d’alcohol, un d’ells “amb coma etílic”, ha afirmat el regidor de Festes i Carnaval, Juan M. Fernández, Ferdy.
“Però el nostre objectiu”, ha remarcat Fernández, “és arribar a zero i hem passat de 70 comes etílics al 2012, a 6 l’any passat i a 1 aquest any. Arribarem a assolir el zero perquè continuarem amb les campanyes de sensibilització sobre l’abús d’alcohol i altres substàncies durant el Carnaval”.

El regidor ha destacat que el compromís dels cap de colla de no servir alcohol durant les desfilada de dissabte ha estat una gran ajuda per reduir cada any els casos d’intoxicació etílica.
Un acord que es va decidir portar a terme l’any passat i que algunes colles han fet extensiu també durant la desfilada de diumenge.
Fernández ha destacat que l’èxit del Carnaval no hagués estat possible si totes les parts implicades en el seu desenvolupament, Ajuntament, associacions, Policia Local i Creu Roja, “no haguessin treballat com un equip”.

Aclariment sobre la notícia ‘El Carnaval anava bé fins que l’alcohol ho va espatllar’

Carnaval de Roses 2014
Unes participants ballant durant el Carnaval de Roses

Aquest diari digital, alhora de fer aquesta notícia, volia simplement incidir, recoltzant la campanya de sensibilització sobre l’abús de consum d’alcohol i l’ús d’altres substàncies organitzada per l’Ajuntament de Roses, en que l’alcohol va espatllar el Carnaval als dos joves que vam veure, mentre dinàvem a la nostra carrossa,  vomitant a conseqüència de, suposadament, l’excés de consum d’alcohol. En cap moment volíem criminalitzar als dos joves, perquè tots hem agafat un ‘pet’, ja sigui en carnaval o en un altre festa o circumstància. I en cap moment volien dir que el Carnaval fos un fracàs, perquè no ho ha estat.

Als dos joves, donat que estaven a prop, els vam atendre al comprovar que la intoxicació era bastant forta, fins que se’ls es van emportar la ambulància de la Creu Roja. Al segon es vam espantar molt quan va perdre la consciència. Sortosament els dos casos, com els altres 42 que van ser atesos pels serveis mèdics per intoxicació etílica es troben bé.

Simplement van agafar un ‘cogorza’ i com dèiem abans, qui no agafat un ‘pet’ en un algun moment de la seva vida?

Uns casos d’embriaguesa i d’altres per contusions que no treu per afirmar que el Carnaval de Roses 2014 ha estat un èxit.