Programa d'activitats del CAR Jove de Roses

Roses celebra el 25N amb un ampli programa d’activitats per reivindicar l’eliminació de la violència envers les dones

25N-Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones
Moment de la presentació del 25N a Roses

La lectura del Manifest, la presentació d’un llibre, un taller de psicodansa i un concert composen el programa d’activitats que ha preparat Roses per commemorar la celebració del 25N-Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

L’Ajuntament de Roses se suma un any més a la celebració del 25N-Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, i ho fa amb un programa d’activitats que es desenvoluparà al llarg del matí al Teatre Municipal i abordarà la problemàtica de la violència masclista a través de diferents àmbits.

Les regidora de Serveis Socials, Yanna Arjona, la de Cultura, Sílvia Ripoll, i la de Joventut i Gent Gran, Ester Navas, han presentat el programa d’activitats que es realitzarà el matí del proper dissabte, 25 de novembre.
“Es tracta d’un programa transversal, com transversal és la problemàtica de la violència envers les dones que afecta tants àmbits de la nostra societat i esdevé un problema global que implica a tota la població”, ha assenyalat Maria Àngels Arjona, qui fa un crida “a tota la ciutadania de Roses a participar en els actes per lluitar contra aquesta xacra que no pot deixar impassible a ningú”.

Amb la voluntat que la reivindicació sigui el més transversal i participativa possible, s’han programat propostes culturals, juvenils i informatives. La jornada s’iniciarà amb la lectura de la declaració institucional que tindrà lloc a les 10.45 hores, que anirà seguida de la presentació del llibre Maite vaig ser jo, podries ser tu, d’Àngels Roura Massaneda. Sílvia Ripoll ha explicat que “es tracta d’una gran oportunitat per parlar obertament d’un tema que sovint resulta incòmode i entorn al qual encara es mantenen molts tabús, però que és imprescindible visualitzar, ja que, d’allò que no es parla, no existeix. El llibre d’Àngels Roura, basat en experiències viscudes per la pròpia autora, ofereix eines molt útils per identificar relacions tòxiques i violències contra les dones”.

A les 12 hores tindrà lloc un taller de psicodansa a càrrec de Vibrart, entitat que treballa per trencar amb els estereotips de gènere a través de la intel·ligència emocional, de l’art i la dansa, creant dinàmiques i jocs de moviment corporal que facilitin la introspecció, l’autoconeixement, l’empatia, la creativitat i la reflexió. Per últim, tancant el programa d’activitats, tindrà lloc un concert a càrrec de Madamme Mustash.

Per la seva banda, Ester Navas ha destacat que l’Àrea de Joventut “instal·larà al llarg de tot el matí un Punt Lila a la plaça del Teatre, amb la intenció de donar a conèixer quina és la informació que aquest servei facilita, així com les eines i materials que ofereix per prevenir i abordar actituds masclistes i comportaments sexistes durant la celebració de festes com el Carnaval o les Barraques de Festa Major que tenen lloc a la població al llarg de l’any”. Finalitzant la jornada, amb la posta de sol, l’edifici de les oficines centrals de l’Ajuntament situat a la plaça Catalunya, s’il·luminarà de color lila en commemoració