Roses celebra el desè aniversari del Port Esportiu

Aniversari Port Esportiu de Roses
Les autoritats durant els parlament de celebració del desè aniversari del Port Esportiu de Roses

Amb una cantada d’havaneres i la projecció d’un audiovisual van servir per celebrar deu anys de la construcció del Port Esportiu de Roses

Port Esportiu de Roses
Les autoritats durant els parlament de celebració del desè aniversari del Port Esportiu de Roses

La celebració del desè aniversari del Port Esportiu de Roses va estar presidida pels seus impulsors i les persones que ho van fer possible, és a dir, el llavors alcalde i diputat a Corts, Carles Pàramo, l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, el membre del Consell d’Administració, Pere Juanola, el llavors conseller de Política Territorial i Obres Públiques i actualment diputat al Congrés, Pere Macias, l’actual Secretari de Mobilitat i Infraestructures i cap de gabinet de Política Territorial llavors, Ricard Font.
Tots ells, per celebrar deu anys d’activitat del port nàutic, que es compliran el proper 23 de juny però que es va fer ahir coincidint amb la Festa del Mar, van gaudir d’una sortida en vaixell per la badia de Roses per arribar a port sobre les 8 del vespre i portar a terme la celebració, que va començar poc abans amb una cantada d’havaneres per part dels Pescadors de Roses.
Carles Pàramo, principal impulsor de la seva construcció va recordar durant els parlaments que “el port de Roses és l’únic a tot l’estat espanyol que és municipal, i és va construir perquè els rosincs van veure en el seu moment que era una necessitat per a la Vila. Així, el govern i els rosinc vam apostar per la seva construcció, i deu anys després podem comprovar que va ser un encert”. Pere Juanola, va ser la persona que va dedicar hores i hores de feina per mirar, per estudiar, la millor manera de fer una bona instal·lació nàutica i marítima que“va servir, també, per crear llocs de treball pel que respecte als serveis del mateix port com els que es van crear amb la implantació de restaurants i botigues. A més, va remarcar tenint un record per al recentment desaparegut, Eloi Borràs, actualment el GEN Roses pot organitzar esdeveniments nàutics de tota mena”.
Pere Macias, que en el seu càrrec de conseller de l’actualment nomenat departament de Territori i Sostenibilitat, va fer possible la seva construcció, va destacar que aquest va ser un projecte de rigor, amb una proposta del que volia Roses, proposta de crear ocupació, de crear vida, va ser un projecte coherent, i això es mèrit de la gent de Roses”.
Ricard Font, que va recordar el dia que es va posar la primera pedra, va afirmar que el port“és un exemple de quan es tenen les coses clares, de quan és té un pla de negoci, i en el seu moment vam veure que aquest projecte tenia un bon sentit i un bon futur, i ara es veu”.

Aniversari Port Esportiu de Roses
Els Pescadors de Rose durant la seva actuació

Per la seva banda, Montse Mindan, actual presidenta del Port Esportiu, també va recordar a Eloi Borràs al significar que “una de les coses més maques és que la gent s’ho ha agafat (el port) com un passeig, el que vol dir que és un espai obert, que la gent ho té com una part seva, una identitat seva”.

Tot seguit dels parlament de les autoritats es va continuar amb la cantada d’havaneres, però en aquesta ocasió a càrrec del grup Port bo, que un cop acabada la seva audició es va projectar el vídeo ‘Sota veles’.

El port esportiu de Roses té actualment capacitat per 485 embarcacions, dels quals 374 amarres són fixes durant els 12 mesos de l’any, i els altres 111 es mantenen en règim de lloguer.