Roses celebra el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

Dia Internacional contra la violència de gènere

El 25 de novembre de 1981 va ser declarat per primera vegada el Dia Internacional contra la violència de gènere

Dia Internacional contra la violència de gènereAmb motiu del “Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones”, el proper dilluns 25 de novembre, a les 12 h, tindrà lloc a la plaça Catalunya de Roses la lectura d’un manifest, a càrrec de Teresa Seseras.

El 25 de novembre va ser declarat per primera vegada dia internacional contra la violència de gènere el juliol de 1981, en el context del primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia). En aquesta trobada les dones van denunciar la violència de gènere en l’àmbit domèstic i la violació i l’assetjament sexual en l’àmbit dels governs, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes presoneres polítiques.

Es va escollir aquest dia per commemorar el violent assassinat de les germanes Mirabal (Patria, Minerva i Maria Teresa), tres activistes polítiques assassinades el 25 de novembre de 1960 en mans de la policia secreta del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana.

El 1999, a proposta de la República Dominicana i amb el recolzament de 60 països, l’Assemblea General de les Nacions Unides va donar caràcter oficial a aquesta data.