Roses celebra el Dia Mundial contra el Càncer de mama amb humor

Lola Galván
Lola Galván en una altre moment del seu monòleg

Actriu i escriptora arran d’un càncer de mama, Lola Galván va oferir a Roses el seu espectacle d’humor ‘Tot és veritat’ organitzat per la Fundació Roses contra el Càncer

Lola Galván
Lola Galván durant la seva actuació al teatre de Roses

‘Tot és veritat’, un monòleg on l’actriu i escriptora Lola Galván va explicar tota la seva vida, o més concretament, “totes les coses estranyíssimes, que en realitat no són tan extranyes, però que a la gent li fa vergonya explicar, i jo d’això faig un espectacle”, va assenyalar Galván poc abans de pujar  a l’escenari.

Un cop va pujar a dalt, Lola va conquerir els riures i, perquè no, els cors, de les al voltant de 150 persones, la majoria, evidentment, dones, que van assistir a l’espectacle ‘Tot és veritat’, organitzat per la Fundació Roses contra el càncer per commemorar el Dia Mundial contra el Càncer de mama, que se celebra avui, 19 d’octubre.

Lola Galván
Lola Galván en una altre moment del seu monòleg

Un espectacle, un monòleg d’una hora i mitja de durada amb el qual Lola Galván vol fer riure a la gent, “perquè no és pot viure sense humor”. La malaltia que va patir ara fa set anys, un càncer de mama, l’humorista només la va mencionar en alguna pinzellada del seu monòleg, perquè considera que “el càncer està aquí al costat, però el cas és no fer-li cas, ni parlar-li ni escoltar-lo”.

Però va ser arran del càncer, “que em va donar tanta força”, quan es va decidir a fer teatre . Sempre, segons Galván havia prioritzat el benestar econòmic, la família, el treball estable, “i quan veus que ve una sotragada com aquesta veus que una altra vida, o que n’hi ha moltes de vides, i que de vegades només ens obcequem en una. I és erroni. I a partir de la malaltia vaig dir: ara viure la vida que vull”.

I la vida que vol Lola està dalt de l’escenari, donant a conèixer el seu humor, i donant a conèixer que després d’un càncer, sí, hi ha una altra vida. Potser fins meravellosa.

‘Conversaciones con una teta’

Lola Galván
La rosinca Sara Caballero i Lola Galván

Al vestíbul del teatre Lola Galván va signar el seu llibre ‘Conversaciones con una teta’, del qual ella mateixa és l’autora. Pràcticament totes les dones que van assistir al monòleg, van comprar el llibre per demanar-li a l’escriptora la seva dedicatòria, la qual va atendre totes i cadascuna de les peticions, la dedicatòria i la corresponent fotografia per tenir un record d’una persona, que sense conèixer-la, l’admiren.

‘Conversacions con una teta’ narra, en format de diari personal, la lluita d’una dona per sobreviure a l’extirpació d’un dels seus pits. És un text que emana un gran optimisme per sobreposar-se a l’efecte de la cirurgia i les continuades sessions de quimioteràpia i radioteràpia.
Una obra que parlant amb la seva teta li diu “tonta del culo” o li recrimina haver-li fer “una putada”.
Un llibre escrit per una dona plena de vitalitat, molta. Lola Galván.

Robatori de la recaptació

Desgraciadament la festa no va poder ser completa per culpa d’uns joves que van robar la recaptació dels diners que van donar els assistents amb els seus donatius. A l’entrada del vestíbul es van posar un parell de guardioles perquè la gent pogués donar al seva voluntat a benefici de la Fundació Roses contra el Càncer, per tal de lluitar contra la malaltia.
Segons alguns testimonis, hi havia dos joves a fora del teatre, d’entre 16 i 18 anys, vigilant l’interior. I en un moment que al vestíbul no havia ningú, van entrar emportant-se la recaptació, que es calcula que va ser entre 300 i 500 euros.