Roses celebra la festivitat i processó de la Verge del Carme

Verge del Carme de Roses

La Verge del Carme i el Nen Jesús envoltat de flors que els vilatans de Roses van fer ofrena

La gent del mar, feligresos, representants de l’Exercit espanyol, dels cossos de seguretat, de l’Ajuntament de Roses i població en general van participar a la festivitat i processó del Verge del Carme

Verge del Carme de Roses
La Verge del Carme i el Nen Jesús envoltats de flors que els vilatans de Roses van voler fer ofrena

Roses és una Vila singular, i potser per això la Comandància de Marina va decidir, desconeixem els motius, celebrar ahir la processó de la Verge del Carme quan en d’altres poblacions marineres ho van fer dies enrere.

No és cap crítica, és una puntualització.

La processó es va iniciar, com els dos anys anteriors, al Casal del Pescador fins anar a la Comandància de Marina, a l’entrada del port pesquer, per després d’un petit recés anar cap al moll, tot just a les portes de la llotja per celebrar la missa en honor de la Verge del Carme.

Un ofici solemne on no van faltar els comandaments regionals de l’Ajudantia Naval, de l’Armada espanyola, de l’Exèrcit espanyol de Terra i Aire, de la Policia Local de Roses i de pobles del voltant, i dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Roses.

Per part de la Confraria de Pescadors, hi va ser el seu Patró Major, Antoni Abad, i en representació de l’Ajuntament de Roses hi van assistir el primer tinent d’alcalde, Juan M. Fernández, la portaveu del grup socialista, Olga Simarro i el portaveu de Cs, José Manuel Álvarez.

Un cop acabada la missa, oficiada igual que l’any passat per Santiago Torregrosa, agent de la Guàrdia Civil que va ser diaca al 2016 pel bisbe de Girona, Francesc Pardo, els assistents que van voler van poder anar a la processó marinera a bord d’un vaixell preparat per a l’ocasió, no si abans fer l’ofrena floral a la Verge del Carme.