Roses celebra la seva Cantarella més especial, la del seu 10è aniversari

Cantarella de Roses

La Cantarella de Roses ahir va fer 10 anys que se celebra

Un desè aniversari que els alumnes de Roses, Pau i Palau-saverdera han celebrat interpretant les 10 millors cançons de la seva història

Cantarella de Roses
La Cantarella de Roses va fer ahir 10 anys que se celebra

La Cantarella és una activitat lúdica, cultural i musical que el personal docent de les escoles de Roses, Pau, Palau-saverdera, Garriguella i Vilajuïga van impulsar ara fa 10 anys. Escoles en les que els seus alumnes, en passar a la Secundària, anaven a estudiar als instituts de Roses. I com des de fa uns any els estudiants de Garriguella i Vilajuïga van a Llança quan passen a l’institut, actualment són els alumnes de l’Escola Martí Inglés de Palau-saverdera, l’Escola de Pau, l’Escola Montserrat Vayreda, l’Escola Jaume Vicens Vives, l’Escola Els Grecs, l’¡Escola Narcís Monturiol, el Centre Escolar Empordà, més els instituts Cap Norfeu i Illa de Rodes els que hi participen a la Cantarella de Roses.

Una Cantarella que enguany ha estat especial en celebrar el seu desè aniversari, “sí, és molt especial perquè van començar amb un petit grup de professors pensant en fer un petit esdeveniment musical i al llarg dels anys ha esdevingut en un gran espectacle de cant i música de molta qualitat”, va afirmar una de les impulsores i directora de la Cantarella, la professora de música de l’institut Illa de Rodes, Mireia Gibert.

I per celebrar el desè aniversari “en lloc d’explicar una història a través d’una petita obra de teatre, fem un viatge per tots els anys de la Cantarella interpretant una cançó que vam cantar en cadascuna de les edicions, i entremig fer una explicació del contingut que va tenir cada any la Cantarella”, va explicar Gibert.

I les cançons que es van interpretar per recordar cada any de la Cantarella van ser:

  • “Passarà el temps” de Els Pets,
  • L’Empordà” de Sopa de Cabra,
  • “Llença’t” de Lax’n Busto,
  • “Amics per sempre” de Los Manolos
  • “Bicicletes” de Blaumut
  • “Invencibles” de Els Catarres
  • “Quan tot s’enlaira” de Txarango
  • “Me’n vaig al camp” de Els Catarres
  • “Rispect” de Xiula
  • “Avui fas anys” de Dijous paella

La música de la X Cantarella, com en els darrers anys, va anar a càrrec de Joan Herrera a la guitarra, Adrià Hereu a la bateria i Pere Cañada al baix, amb la col·laboració de l’Ester Martínez a l’acordió, la Nuri Vergeli a la viola, Antoni Oroz al trombó i al piano, l’Anna Aragall a la flauta travessera i José Luis Domingo.

Cal destacar que poc abans del final de la Cantarella es va produir la sorpresa del desè aniversari, i que va ser l’aparició d’un dels cantants del grup Xiula per interpretar amb els joves alumnes el rap “Rispect”.

La directora de la Cantarella va confessar que “és molta emoció la que sento quan estic dirigint a tots aquests nens i joves -al voltant de 400- que després de treballar la música en les seves escoles la Cantarella la viuen perquè canten des del cor”.

La Cantarella és una activitat que els mateixos alumnes han fet seva des de fa uns quants any, un esdeveniment pel qual es preparen a consciència fins al dia de la celebració.
Un espectacle, com s’assenyala més amunt, lúdic, cultural i musical que per al joves participants “significa un repte, una realització personal de fer un treball per, posteriorment, mostrar el resultats davant u nombrós públic, significa treballar en grup amb els companys de classe i, en definitiva, és un creixement personal dels alumnes que hi participen”, va assegurar la professora Mireia Gibert.