Roses celebrarà l’11 de setembre una de les 107 mobilitzacions convocades per l’ANC

Assemblea Nacional Catalana

La plaça del Teatre Municipal acollirà la concentració convocada per l’Assemblea per la Diada Nacional de Catalunya i organitzada per Roses per la Independència

Aquest any, l’Assemblea Nacional Catalana ha decidit, per tal d’aplicar les mesures de seguretat de la Covid-19, celebrar la manifestació de la Diada Nacional de Catalunya de manera descentralitzada.

Així, es portaran a terme un total de 107 mobilitzacions repartides en 82 municipis d’arreu el país. I Roses, juntament amb Figueres són les úniques poblacions de tot l’Alt Empordà on se celebraran concentracions. El motiu, “perquè l’Assemblea va decidir fer-les davant organismes de l’Estat espanyol, com ara delegacions d’Hisenda, oficines de la Seguretat Social, jutjats i estacions de RENFE, entre d’altres, i a Roses, a l’edifici de la Casa del Mar hi ha una oficina de la Seguretat Social i ens vam proposar si el volíem fer en aquí”, ha explicat Imma Carrion, coordinadora de la secció local de l’ANC, Roses per la Independència.  

I aquest proper divendres, 11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya, la plaça del Teatre Municipal acollirà la concentració que se celebrarà sota el lema “El dret de construir un futur millor. El dret a ser independents”. Un acció que s’iniciarà “a les 17:14 hores amb unes projeccions audiovisuals d’anys anteriors de la Diada, i continuarà amb una sèrie de parlaments per part de representants de diferents entitats i la col·laboració de gent de Roses recitant poemes o interpretant algunes cançons, per acabar amb la lectura del manifest”, ha desvetllat Carrion.

Una concentració amb un important component cultural que donarà pas, en arribar a les 18:30 hores, “a una connexió amb l’acte central que es farà a Barcelona, després de la qual finalitzarà la mobilització”, ha conclòs la coordinadora de Roses per la Independència.

Inscripcions i mesures de seguretat

Totes les 107 mobilitzacions estaran delimitades en un espai concret, en el cas de Roses en l’esmentada plaça del Teatre Municipal, i disposaran d’un control d’accés.
Per tant, els vilatans interessat en participar ho hauran de fer prèviament en aquesta pàgina web, que és única per a cada municipi.
Una pàgina en la que a part de ser-hi el formulari d’inscripció hi la mesures sanitàries que s’han de complir per assistir-hi.  

A la plaça del Teatre de Roses “s’encabiran un total de 225 cadires separades per 2 metres de distància, per tant, com és un aforament limitat, s’ha de fer la reserva prèvia amb antelació”, ha afirmat Imma Carrión.

En el moment de la inscripció a cada persona se l’assignarà un número, que és el que haurà de presentar per poder entrar a l’espai delimitat.

Samarretes i Codi QR

Cal destacar que també es pot participar adquirint un Codi QR, el qual es lliura amb la compra de la samarreta. Un codi QR que té com a finalitat construir una xarxa solidària n aquest context de crisi a més de poder establir vincles amb altres persones.

Les samarretes es poden adquirir a la botiga Esther del carrer Joan Badosa de Roses, a la seu de l’Assemblea de Figueres, al carrer Vilafant o als supermercats Bon Preu i Esclat.

Les inscripcions romandran obertes fins a les 12 de la nit del dia 10 de setembre.