Roses celebrarà la seva 3ª Caminada Solidària Contra la Violència de Gènere pel camí de Ronda

III Caminada Contra la Violència de Gènere,

Els promotors de la III Caminada Contra la Violència de Gènere de Roses

La 3ª Caminada Solidària Contra la Violència de Gènere de Roses se celebrarà el diumenge, 24 de novembre, amb dues rutes pel camí de Ronda i a benefici del projecte ‘Dones supervivents’, de la Fundació SER.GI

La rosinca Lídia Marés, dos anys enrere cursava 2on de Batxillerat a l’Institut Illa de Rodes. Pel el seu treball de recerca va decidir que investigaria sobre la violència de gènere. I com a cirereta (la part practica d’aquest treball) va impulsar l’organització de la I Caminada Contra la Violència de Gènere a Roses. Una caminada que va tenir un caire solidari, ja que els diners recaptats de les inscripcions es van destinar al Projecte Dones Supervivents (dones víctimes de la violència de gènere) de la Fundació SER.GI, de Girona.

L’èxit de la caminada va ser tal, “esperava un centenar de persones i van ser 550 les que hi van participar”, que la Lídia Marés, juntament amb l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i el director de la Fundació SER.GI, Lluís Puigdemont, van presentar ahir, a la sala de plens de l’Ajuntament de Roses, i en presència de la regidora d’Acció Social i Igualtat, Esther Bonaterra i la regidora d’Esports, Vero Medina, la 3ª Caminada Solidària contra la Violència de Gènere.

Moltes denúncies de maltractament, però són moltíssimes més les dones que pateixen violència i no ho denuncien

Una caminada molt més necessària actualment que ara fa dos anys, ja que “el que portem d’any són 51 persones les que han mort víctimes de la violència de gènere” va afirmar, Puigdemont, per remarcar que “hi ha moltes més denuncies en aquests moments, entre 12 i 14.000 denuncies a Catalunya a l’any, i a nivell estatal unes 40.000, és a dir, hi ha moltes més denuncies, però a la vegada una millor conscienciació per part de la societat”.
Tot i aquesta quantitat de denuncies de dones víctimes de la violència de gènere, cal assenyalar que són moltíssimes més que la pateixen, de violència, i no la denuncien, “de les 8 dones de Catalunya que la van patir, només 3 van posar una denuncia, i a nivell de l’estat espanyol, de les 51 ho van denunciar tan sol 11”, va explicar el president de la Fundació SER.GI.  

La Caminada Solidària contra la Violència de Gènere “la va agafar l’Ajuntament en un primer moment amb carinyo, donant suport a la Lídia, a la qual només queda felicitar-la per despertar aquesta consciència sobre aquesta problemàtica social, però ara volem implicar-nos directament, de manera transversal, amb les regidories de Benestar Social i Esports”, va destacar l’alcaldessa.

3ª Caminada Solidària contra la Violència de Gènere de Roses amb dues rutes pel camí de Ronda

La 3a Caminada Solidària contra la Violència de Gènere de Roses, que s’iniciarà a les 9 hores, contempla enguany la possibilitat de fer dues rutes pel camí de Ronda, totes dues sortint des de les portes de la Ciutadella, a diferencia de les dues anteriors, que es feien pel passeig marítim fins la bocana de Santa Margarida.
El motiu “és perquè ve gent de fora a fer la caminada, i ve exclusivament a Roses per participar, llavors vam creure adient celebrar-la pel camí de Ronda perquè, així, la gent pugui gaudir del paisatge i de les vistes de la badia de Roses”, va explicar la Lídia Marés.

Així, la primera ruta portarà als participants fins al Far de Roses amb un recorregut de 5 km, mentre que la segona, de 10 km de distància entra anar i tornar, arribarà fins la platja de l’Almadrava.

A l’arribar un altre cop a les portes de la Ciutadella s’oferirà esmorzar a totes les persones participants, que a més entraran en un sorteig amb diversos premis, a banda de poder gaudir d’una animació musical amb DJ i una activitat de zumba.

“Servei Comunitari” dels estudiants de Secundària

La caminada comptarà amb un grup de joves voluntaris alumnes de l’institut Illa de Rodes, que a part de gestionar les qüestions logístiques de l’esdeveniment, estant rebent formació i sensibilització sobre violència masclista. Els alumnes participen en aquesta actuació dins el “Servei Comunitari” que des del Departament d’Educació s’ha implementat en els instituts catalans per garantir que els estudiants, al llarg de la seva trajectòria escolar, experimentin i protagonitzin accions de compromís cívic, aprenguin en l’exercici actiu de la ciutadania, i posin en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat.

Inscripcions

Les inscripcions a la caminada es poden fer anticipadament (8 €) al web de la Fundació SER.GI, a l’Institut Illa de Rodes, o a la Perruqueria De la O de Roses, ubicada al carrer Dr. Arruga, nº 38.
També es poden adquirir el mateix dia, entre les 8:15 i les 8:45 h al preu de 9,5 €.

Aquesta caminada solidària, que va aportar 2.500 € en cada una de les edicions anteriors, es tornarà a fer a benefici del projecte d’habitatge social ‘Dones supervivents, que la Fundació SER.GI porta a terme a les comarques gironines des del 2016.

‘Dones Supervivents’

El Projecte Dones Supervivents de la Fundació SER.Gi consisteix en un dispositiu d’habitatges d’inclusió, específic per a dones soles o famílies ‘monomarentals’ que es troben amb dificultats per poder inserir-se normalment, després de la seva estada en els recursos especialitzats per a dones que han patit violència masclista. S’hi ofereix una intervenció socioeducativa per tal de reforçar les xarxes de suport relacional d’aquestes dones, a partir de la vinculació social al territori i la generació de xarxes de suport mutu que puguin sorgir entre les mateixes dones.

La Fundació SER.GI, a banda d’assegurar un habitatge assequible per a les unitats familiars ateses, també proporciona un acompanyament social que ajudi a garantir una inserció social satisfactòria. Des de l’inici d’aquest projecte, el 2016, la Fundació SER.GI ha habilitat 7 habitatges arreu les comarques gironines on resideixen dones víctimes de maltractament més els seus fills i filles.