Roses celebrarà la seva tradicional Festa del Mar els dies 13 i 14 de juny

Estació Nàutica Roses-Cap de Creus
Una de les activitats realitzades durant la Festa del Mar de Roses al 2014 / Foto: arxiu

Més d’un centenar d’ activitats per la Festa del Mar a totes les Estacions Nàutiques catalanes entre l’ 1 de maig al 10 d’agost

Estació Nàutica Roses-Cap de Creus
Una de les activitats realitzades durant la Festa del Mar de Roses al 2014 / Foto: arxiu

Les set Estacions Nàutiques de Catalunya ( Roses, l’Estartit, Sant Feliu de Guíxols, Sant Carles de la Ràpita, Costa Daurada, Santa Susanna i Vilanova i la Geltrú) ofereriran aquest any més d’un centenar d’activitats durant la celebració de la Festa del Mar que es durà a terme de l’1 de maig al 10 d’agost. Aquest esdeveniment, que ve a ser com jornades de portes obertes, té per objectiu mostrar als visitants tot el potencial turístic de cada municipi i divulgar els atractius de cada zona. La primera Festa del Mar de les Estacions Nàutiques catalanes arrencarà l’1 de Maig a sant Feliu de Guíxols i la darrera el 10 d’agost a Santa Susanna. Amb aquesta celebració les Estacions Nàutiques catalanes donen a conèixer les activitats que s’hi poden fer com ara esports aquàtics però també inclou propostes per dur a terme a terra com itineraris per fer amb bicicleta o a peu. Entre les novetats d’aquest any hi haurà golf a la platja amb pilotes que es desfan a l’aigua, rutes en bicicleta o a peu fins a Cadaqués i tornada amb vaixell i rutes d’snorkel.

La Festa del Mar ofereix un gran ventall d’activitats per totes les edats i condicions físiques que es podran fer gratuïtament o pagant un preu de fins a 5€ per persona. Hi haurà sortides en vaixell, jocs aquàtics, caiac, windsurf, kitesurf i snorkel. També s’oferiran activitats de vela lleugera , padle surf , excusions marítimes, visites guiades per espais d’interès cultural, tallers de mar, exhibicions de motos d’aigua o fires temàtiques.

Hi haurà Estacions Nàutiques com la de Roses – Cap de Creus i la de Sant Carles de la Ràpita – Delta de l’Ebre que durant la Festa del Mar s’afegiran al Maria Day, una celebració molt popular a EUA que tindrà lloc el 13 de juny.

Les dates de la Festa del Mar a les diferents estacions nàutiques catalanes, per ordre cronològic són les següents:

Sant Feliu de Guíxols ( 1,2 i 3 de maig): inclou golf a la platja amb pilotes que es desfan a l’aigua i es converteixen en menjar per peixos, activitats infantils, visites guiades gratuïtes, batejos de submarinisme, caiac, paddle surf, vela, neteja de fons marí, mercat d’artesans, sortides en embarcació, tallers de mar i exhibicions de motos d’aigua i flyboard, entre d’altres.

L’Estartit ( 30 i 31 de maig): inclou snorkelling a la reserva marina de les Illes Medes, activitat per aprendre els conceptes bàsics de la navegació a vela i descens en caiac pel riu Ter, entre d’altres.

Roses (13 i 14 de juny): Inclou rutes en bicicleta o a peu a Cadaqués i tornada amb vaixell, excursions marítimes a Cadaqués i al Cap Norfeu, parc aquàtic, batejos de windsurf, de caic, de vela i de padle surf i una fira temàtica del sector marítim i l’esport, entre d’altres.

Sant Carles de la Ràpita (13 i 14 de juny): inclou vela de creuer, visites guiades a la marina, fira d’ocasió de material nàutic , mostra de productes de la terra, ruta del musclo i l’ostra, nòrdic walking i sortides en veler, entre d’altres.

Costa Daurada (14 de juny al 5 de juliol): inclou rutes d’snorkel, entre d’altres. Hi haurà jornada de portes obertes a l’Atmella de Mar, el 14 de juny; a Mont-roig/Miami Platja, el 21 de juny; a Salou i Cambrils, el 28 de juny; i a Vandellós i l’Hospitalet de l’Infant, el 5 de juliol.

Vilanova i la Geltrú ( 21 de juny): Inclou caiac, vela lleugera, snorkel, entre d’altres.

Santa Susanna ( 7 i 10 d’agost): Inclou, entre d’altres, caiac i catamarà, a més de la novetat d’aquest any del tradicional patí català ( només per a gent experimentada).