Mes de paraules

Roses celebrarà per la Festa Major el segon Duel de Guitarres

El dissabte 15 d’agost es farà la segona edició del Duel de Guitarres, a l’escenari de les Barraques de la Festa Major de Roses

Duel de GuitarresEl Duel de Guitarres, és un concurs obert a tots els guitarres, on podran demostrar les seves habilitats amb les sis cordes, en una competició de solos enfrontant els diferents  participants.

COM PARTICIPAR:

Envia’ns (clica aquí) un vídeo d’un minut aproximat de durada improvisant un solo de guitarra. Pots fer servir l’equip i els efectes de so que vulguis, però ens ho has d’explicar o al vídeo, o a la descripció d’aquest.

Amb el vídeo també cal que ens enviïs:
– Nom i Cognoms
– Edat
– Població
– Correu i telèfon de contacte
– Descripció de l’equip utilitzat en el gravar el solo

FUNCIONAMENT:

El Duel de Guitarres es dividirà en dues fases: la primera, serà en línia; i, la segona, serà pròpiament la competició a l’escenari de les barraques de la Festa Major de Roses.

  1. a) Fase participació en línia

Tots aquells que vulguin participar al concurs Duel de Guitarres hauran de gravar un vídeo de màxim 1 minut de durada improvitzant un solo, fent servir una base o no, i enviar-ho als organitzadors.

Aquests vídeos es penjaran en aquesta pàgina web i els 8 més votats seran els que participaran al Duel de guitarres.

En aquesta fase es podran utilitzar tots els efectes que els participants vulguin. Aquests, hauran de detallar a la descripció del vídeo, l’equip utilitzat per realitzar la seva improvització.

Un cop obert el període de participació, els vídeos s’aniran penjant a la plana web del concurs, seguint l’ordre d’arribada d’aquests i els visitants els podran votar fins al tancament del termini de votació.

Els resultats de les votacions seran inapel·lables.

  1. b) Fase competició real

La competició tindrà una durada aproximada d’1 hora.

El concurs comptarà amb un presentador que serà l’encarregat de presentar als participants i d’animar el públic.

Els 8 participants seleccionats de la fase de participació en línia s’enfrontaran en una competició real en duels d’1 contra 1, on hauran de superar les diferents rondes fins arribar a la final.

Hauran d’improvitzar un solo d’1 minut de durada, fent servir totes les tècniques i sons que vulguin i sobre una base que l’organització haurà seleccionat per a cada ronda.

Els duels tindran una durada de 4 minuts, dividits en dues rondes d’1 minut cadascuna per participant. Seguint la següent estructura:

Ronda 1: Participant A – Participant B

Ronda 2: Participant B – Participant A

L’ordre d’inici dels enfrontaments es farà per sorteig.

Els guitarristes només podran utilitzar la seva guitarra o guitarres i els efectes de so que vulguin. Abans de la competició els participants hauran d’informar de l’equip que faran servir per realitzar les seves improvitzacions.

L’organització posarà a disposició dels participants, els amplificadors i els jacks per connectar la guitarra i els seus efectes.

El guanyador de cada ronda serà triat per un jurat format per 4 músics de reconegut prestigi i el vot del públic assistent.

El guanyador serà el que rebi més vots, per part del jurat i la decisió serà inapel·lable.

  1. c) Final

La ronda final tindrà la mateixa estructura que les diferents rondes anteriors de la competició, però amb una durada de 2 minuts per ronda.

El guanyador serà aquell que superi a tots els altres participants en les diferents rondes.

Obtindran premi els 2 primers classificats. Aquests constaran de material musical i, en cap dels casos, podrà ser bescanviat per diners.

El jurat, format per 4 membres i el públic, seran els encarregats de decidir el campió de la competició.

La seva decisió serà inapel·lable.