Roses celebrarà un altre any el ja tradicional Correbous amb motiu de la Festa Major

Correbous de la Festa Major de Roses 2014 / Foto: arxiu

El ple de l’Ajuntament de Roses aprova per majoria celebrar aquesta activitat, tot i que tradicional, molt controvertida durant els darrers anys

març_correbous
Moment dels vots a favor de la realització del Correbous

Un any més l’Ajuntament de Roses, en el ple ordinari del mes de març, va aprovar la realització del tradicional correbous, en la seva modalitat de bous a la plaça, que se celebrarà el dia 15 agost amb motiu de la Festa Major.

Llibertat de vot van tenir els regidors per part dels grups polítics donant un resultat de 13 a favor 1 abstenció i 5 en contra.

El regidor de Festes i Carnaval, Juan M. Fernández, abans de llegir el dictamen va aclarir que “abans es portaven 6 animals per sortir a plaça de 12 a 14 hores i de 16 a 18 hores, i ja el passat l’any passat es van portar 16, sense modificar el pressupost de la festa, per la qual el temps que el bous estan corrent per la plaça és mínim”.

La regidora del PSC, Pilar Piñeiro és la que es va abstenir. I entre els vots en contra es va comptabilitzar el de la regidora d’Esports i Joventut, Anna Jorquera, el dels dos edils de Gent del Poble-AM, el qual, el seu portaveu, Francesc Giner, va llegir un escrit del perquè el seu grup votava en contra, el del Portaveu del PSC, Jesús Mínguez i el del no adscrit, Carles Ferrer, que a l’igual que en anys anteriors, va votar en contra en desacord de la ubicació, no de la realització, “perquè no han de coincidir en el mateix espai les activitats lúdiques de les Barraques amb el Correbous, ha d’estar separats, i al costat de la Ciutadella, on es feia abans és el lloc ideal”,

Correbous de la Festa Major de Roses 2014 / Foto: arxiu

Els 13 vots a favor de la proposta van coincidir en xifres als mateixos que a la sessió plenària del febrer de 2013, i també als del ple del mes de maig de l’any passat. La mateixa quantitat tot i que els vots no procedien de les mateixes persones. Com a dada curiosa, destacar que el regidor de Benestar Social i Cultura, Marc Danès, va votar a favor el 2013, es va abstenir l’any passat, i va tornar a donar suport dilluns passat al Correbous.

I també, curiosament, van faltar al ple ordinari del passat dilluns les regidores no adscrites Paqui Guijarro i Francis Martín, que en la sessió plenària de 2014, on a l’ordre del dia hi havia la d’aprovar la realització del Correbous, tampoc hi van ser.

La consulta popular no es farà, al menys en aquesta legislatura

Fa dos anys Anna Jorquera i Francesc Giner van demanar al ple la realització d’una consulta popular per a que els ciutadans poguessin dir la seva, una consulta que donant l’imminent procés electoral de cares a les municipals del mes de maig ja no es farà.

 

 

Exit mobile version