Programa d'activitats del CAR Jove de Roses

Roses celebrarà una festa de Cap d’Any rebent el 2023 amb campanades pirotècniques i un gran castell de focs artificials

Festa de Cap d'Any a Roses
L'alcalde de Roses, Joan Plana, i el regidor de Festes, Èric Ibáñez, amb el cartell de la festa de Cap d'Any amb la badia de Roses al fons

Una festa de Cap d’Any que si es desenvolupa amb l’èxit previst naixerà per quedar-se molts anys a Roses 

Com ja es va anunciar fa uns mesos, Roses celebrarà una festa la nit de Cap d’Any. Festa que l’alcalde Joan Plana, i el regidor de Festes, Èric Ibáñez, han presentat aquest matí, la qual consistirà “en una vetllada festiva en la que 12 grans petards seran les 12 campanades aquí a Roses, per tot seguit realitzar un gran castell de focs artificials, i un cop acabat aquest continuar la festa a la plaça Frederic Rahola amb el grup de versions ‘Neon’ i després amb el DJ Adrià Giner fins altes hores de la matinada”, ha explicat Ibáñez.  

La primera festa de Cap d’Any a Roses organitzada per l’Ajuntament

Mai s’havia celebrat a Roses una festa de Cap d’Any organitzada per l’administració local. Sí que s’havia celebrat el ball després de les campanades, però no l’organització pròpiament aquestes. Així que seran les primeres campanades organitzades per l’Ajuntament per donar la benvinguda al nou any que se celebraran a Roses. “És una reivindicació de fa temps per part dels comerciants i el sector de l’hostaleria de la Vila, i aprofitem per fer-la amb els focs artificials que no es van poder celebrar per Sant Joan”, ha dit el regidor de Cultura.

12 campanades retransmeses en directe per les emissores RAC 1 i RAC 105

La festa s’iniciarà en el moment d’entrada al nou any, és a dir, a les 12 de la nit en punt, amb el llançament de 12 petards pirotècnics que marcaran cadascuna de les campanades, i que seran retransmeses en directe per RAC 1 i RAC 105, així, tota Catalunya podrà sentir i viure l’entrada al 2023 des de Roses a través de dues de les emissores més escoltades arreu del territori català.

Cal a dir, que el petard que número 12, el que donarà l’entrada al nou any, servirà per encetar el castell de focs artificials, que un cop acabat, com ha esmentar el regidor de Cultura continuar al festa a la plaça Frederic Rahola.

Una festa de Cap d’Any “que serà molt especial, ja fa anys que l’Ajuntament fa una aposta per dotar de més continguts i dinamisme al conjunt de les activitats nadalenques i l’espai que quedava feina pendent era, segurament, la nit de Cap d’Any, i en aquest sentit farem un pas endavant important, primer amb les campanades pirotècniques i el castell de focs, i després amb la festa a la plaça Frederic Rahola amb la voluntat de celebrar una festa comunitària pensada per a tots els públics”, ha assenyalat l’alcalde de Roses.

Una aposta més per la tant anomenada desestacionalització del turisme

Durant les festes de Nadal a Roses un dels esdeveniments més espectaculars dels darrers anys és la cavalcada dels Reis Mags, que porta molt visitants vinguts d’arreu, i ara amb aquesta festa de Cap d’Any “amb la celebració de les campanades, que turísticament té tirada i que siguin pirotècniques és una aposta original per atraure gent. Una gent que pot sentir l’atracció de venir a casa nostra perquè des de RAC 1 i RAC 105 s’anirà publicitat anteriorment, i la divulgació del nom de Roses té un impacte des del punt de vista turístic que pot avançar en la línia de la desestacionalitació del turisme”, ha assenyalat Joan Plana.

L’Ajuntament de Roses fa una crida a tothom a participar en aquesta celebració i menjar els 12 raïms tradicionals des del passeig Marítim, per continuar després gaudint del castell de focs i la festa a la plaça Frederic Rahola, “que si esdevé l’èxit previst serà una festa que naixerà per quedar-se molts anys a Roses”, ha conclòs Èric Ibáñez.