Roses, centre neuràlgic mundial del Windsurf amb el Campionat del Món i d’Espanya 2014 d’Eslàlom

GEN Roses

Prova de windsurf celebrada a Roses / Foto: arxiu

El GEN Roses organitzarà el Campionat d’Espanya d’Eslàlom 2014 aquest cap de setmana i l’IFCA I&M Eslàlom World Championship 2014 els dies 16 -21 de juny

Campionat del Món i d’Espanya 2014 d’EslàlomL’Eslàlom és la modalitat de velocitat del windsurf. Els regatistes naveguen en un camp de regates on es premia la millor combinació de velocitat i tècnica en la passada de boia. El fet de realitzar les proves enfront de la platja i que el sistema de puntuació sigui per eliminació directa en mànigues curtes fa molt emocionant i atractiu l’esdeveniment.

La badia de Roses és l’escenari perfecte per a la pràctica de l’Eslàlom, els vents tèrmics de mar i la Tramuntana asseguren unes condicions excel·lents de navegació com demostren ja les anteriors edicions. El fet que les organitzacions nacionals i internacionals de windsurf repeteixin en les instal·lacions del GEN Roses és una gran aportació d’energia a aquest esport en la Costa Brava i la consagració d’aquest tipus d’esdeveniments al nostre territori.

Es preveu la participació de més de 150 regatistes juvenils (menors de 19 anys) i màsters (majors de 35 anys) durant el IFCA Youth & Màster Eslàlom World Championship 2014 els dies 16-21 de juny 2014. Aquesta regata constitueix el rànquing mundial de la International Funboard Class Association (IFCA) pertanyent a la International Sailing Federation (ISAF) en la modalitat d’Eslàlom, sent l’esdeveniment de major importància de la classe a tot el món en les seves categories.

La setmana anterior, del 13 al 15 de juny se celebrarà també una de les proves del Campionat d’Espanya d’Eslàlom en totes les seves categories: Absolut, Màster i Juvenil. El rànquing serà puntuable per al Campionat d’Espanya de la classe de la Real Federació de Vela (RFEV).

Es preveu que els molts regatistes internacionals participin també en el Campionat d’Espanya, augmentant així el nombre de participants i també l’espectacle. Les millors promeses del *windsurf internacional es mesuraran en la modalitat juvenil, on veurem les cares del futur de l’Eslàlom.

GEN Roses
Prova de windsurf celebrada a Roses / Foto: arxiu

El regatista local del GEN Marc Paré (CAT-334) de 17 anys representarà al club en l’esdeveniment, sent aquesta una bona ocasió per revalidar els bons resultats en els rànquings internacionals. En la categoria màster es preveu la participació de molts regatistes catalans, on la pràctica de l’Eslàlom en el Circuit Catalan de Funboard (CCF) i Windsurfcat està en augment.

Així doncs, moltes cares conegudes, nacionals i internacionals, present i futur, molt espectacle en cada màniga i molta emoció fins al final. Però el xou no acaba en l’aigua: el Village de l’esdeveniment acull durant tota la setmana activitats i expositors, i serà el centre de reunió per regatistes, professionals, windsurfistes, visitants i curiosos durant tot el dia.