Roses Cultura

Roses clausura “un dels millors Carnavals dels darrers temps”

Carnaval de Roses 2019
Els Reis del Carnaval immortalitzats amb el difunt Rei Carnestoltes abans de ser cremat a la foguera

El regidor de Cultura i Festes de Roses, Francesc Giner, considera que gràcies a la implicació de tothom “hem tornat a recuperar la nostra festa de disfresses”

Carnaval de Roses 2019
Els Reis del Carnaval immortalitzats amb el difunt Rei Carnestoltes abans de ser cremat a la foguera

Roses va clausurar ahir, amb el seguici mortuori del difunt Rei Carnestoltes, l’enterrament de la sardina i espectacle de focs artificials el Carnaval de Roses 2019.

Un Carnaval que gràcies a tots plegats, organització i participants, s’ha aconseguit donar-li la volta a la seva imatge, que va arribar a estar molt degradada.

L’any passat ja es viure un gran canvi, per a millor, de la festa de disfresses. I ahir es va tancar  “un dels millors Carnavals dels darrers temps”, ha afirmat el regidor de Cultura i Festes, Francesc Giner. Una afirmació basada en diferents variables. La primera, i pot ser la més important “és que no hi hagut incidències a destacar, a banda de les típiques borratxeres per part del col·lectiu més jove dels participants i la majoria, de jovent de fora de Roses”, destacant Giner que “això és fruit de la campanya ‘Per Carnaval no tot s’hi val’, impulsada per l’Àrea de Joventut ara fa 7 anys, i des de la qual es consciencia als joves de gaudir de la festa de manera responsable”.

Una segon aspecte ha estat que “s’ha millorat la imatge de les passades i del Carnaval en general gràcies a la bona voluntat de les colles amb les quals es consensua en el marc del Consell de Carnaval les mesures a portar a terme de cares per precisament a això, millorar la festa”.

En aquest sentit, la creació del concurs també ha significat un punt d’inflexió, ja que “es nota que les diferents colles s’esforcen i treballen per presentar la millor carrossa, la millor disfressa i delectar als espectadors amb les seves coreografies”, ha significat Giner.

Tot plegat i ajudat per la bona climatologia que ha hagut durant els quatre dies de celebració del Carnaval de Roses, “hem tornat a recuperar la nostra festa”, ha assegurat Francesc Giner.

[fsg_gallery id=”384″]