Fira de la Rosa de Roses

Roses clausura “un dels millors Carnavals dels darrers temps”

Carnaval de Roses 2019
Els Reis del Carnaval immortalitzats amb el difunt Rei Carnestoltes abans de ser cremat a la foguera

El regidor de Cultura i Festes de Roses, Francesc Giner, considera que gràcies a la implicació de tothom “hem tornat a recuperar la nostra festa de disfresses”

Carnaval de Roses 2019
Els Reis del Carnaval immortalitzats amb el difunt Rei Carnestoltes abans de ser cremat a la foguera

Roses va clausurar ahir, amb el seguici mortuori del difunt Rei Carnestoltes, l’enterrament de la sardina i espectacle de focs artificials el Carnaval de Roses 2019.

Un Carnaval que gràcies a tots plegats, organització i participants, s’ha aconseguit donar-li la volta a la seva imatge, que va arribar a estar molt degradada.

L’any passat ja es viure un gran canvi, per a millor, de la festa de disfresses. I ahir es va tancar  “un dels millors Carnavals dels darrers temps”, ha afirmat el regidor de Cultura i Festes, Francesc Giner. Una afirmació basada en diferents variables. La primera, i pot ser la més important “és que no hi hagut incidències a destacar, a banda de les típiques borratxeres per part del col·lectiu més jove dels participants i la majoria, de jovent de fora de Roses”, destacant Giner que “això és fruit de la campanya ‘Per Carnaval no tot s’hi val’, impulsada per l’Àrea de Joventut ara fa 7 anys, i des de la qual es consciencia als joves de gaudir de la festa de manera responsable”.

Una segon aspecte ha estat que “s’ha millorat la imatge de les passades i del Carnaval en general gràcies a la bona voluntat de les colles amb les quals es consensua en el marc del Consell de Carnaval les mesures a portar a terme de cares per precisament a això, millorar la festa”.

En aquest sentit, la creació del concurs també ha significat un punt d’inflexió, ja que “es nota que les diferents colles s’esforcen i treballen per presentar la millor carrossa, la millor disfressa i delectar als espectadors amb les seves coreografies”, ha significat Giner.

Tot plegat i ajudat per la bona climatologia que ha hagut durant els quatre dies de celebració del Carnaval de Roses, “hem tornat a recuperar la nostra festa”, ha assegurat Francesc Giner.

[fsg_gallery id=”384″]