Suquet de peix de Rose

Roses clou amb èxit un dels Carnavals més excepcionals i difícils del darrers anys

Official Dealer Gas Monkey GarageCarnaval excepcional a causa de la pandèmia i difícil en quant a organització per aconseguir que la festa fos l’única protagonista, com així ha estat al final

Després de l’arrossada els membres de les colles del Carnaval de Roses van continuar la festa a l’espera del seguici mortuori del Rei Carnestoltes. Un seguici que va tenir una ruta diferent a la de sempre, en sortir ben bé del port pesquer per dirigir-se a la platja de La Perola, on hi havia milers de persones esperant a la comitiva mortuòria.
Abans, el Rei Carnestoltes, Yago Coll, va retornar la vara d’alcalde a Joan Plana, conscient que el seu regnat s’havia acabat. Un regnat que ha viscut “i gaudit molt perquè el Carnaval ha anat molt bé”, va dir el Rei Carnestoltes.

El seguici mortuori seguit en primera línia pel propi alcalde, el mateix Yago Coll, el regidor de Cultura i Festes, Èric Ibáñez i una desconsolada membre de la colla Wendys Club que no parava de plorar.

En arribar a la platja de La Perola, membres de la colla Scargottins van llençar el ninot que personificava al Rei Carnestoltes a la foguera, sota la mirada del regidor de Cultura i Festes, Èric Ibáñez. Un Rei Carnestoltes que després del castell de focs d’artifici va ser cremat per donar finalitzat, així, el Carnaval de Roses d’enguany.

Un Carnaval que ha anat molt bé tot i la seva excepcionalitat, perquè fins a l’últim moment no es va saber si les mesures de seguretat a causa de la pandèmia permetrien celebrar-ho. Un Carnestoltes difícil, també, en quant a la logística i organització perquè es va voler donar compliment a una de les principals reivindicacions de les colles de Carnaval: tancar el port pesquer, perquè asseguraven, un any sí i un altre també, que si el port es tancava només per als participants de la festa s’acabarien els problemes d’incivisme, d’aldarulls i baralles.   
I tots, colles, Ajuntament, cossos de seguretat, personal sanitari del CAP han aconseguit que la festa hagi estat l’única protagonista del Carnaval de Roses 2022.