Roses clou la temporada de les Rutes de Senderisme per conèixer el territori

Roses a peu

Obertes les inscripcions per participar en la que serà la 7ª i última Ruta de Senderisme del cicle Roses a Peu, que portarà als participants el dissabte 6 d’abril pel tram del GR 92, entre cala Montjoi i Cadaqués

Aquesta ruta, amb un recorregut de 10 km de longitud i un nivell mitjà-alt de dificultat, clourà la primera edició del cicle de senderisme i descoberta del territori Roses a Peu, impulsat el passat mes d’octubre per l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Roses amb la col·laboració del Parc Natural del Cap de Creus i l’Associació Excursionista Cabirols.

Aquest cicle de rutes, que ha esdevingut tot un èxit en quant a la participació,  ha comptat en el seu programari, amb 7 rutes pensades per donar a conèixer l’entorn natural, històric i cultural de Roses, fent una activitat saludable i gaudint d’increïbles vistes.       

I l’última excursió, que tindrà lloc el proper 6 d’abril entre Montjoi i Cadaqués, comptarà, com en les anteriors sortides, amb les explicacions d’un guia oficial del Parc Natural del Cap de Creus.
L’anada fins a cala Montjoi es farà amb el tren Roses Exprés (sortida 9 h des de la plaça de les Botxes), mentre que la tornada des de Cadaqués es farà en bus o catamarà, depenent de les condicions meteorològiques.

Les inscripcions ja es poden realitzar al Servei d’Atenció al Ciutadà-SAC, a l’Oficina de Turisme de Roses, o bé electrònicament a través de l’adreça inscripcions.roses.cat .
Es recomana que els participants portin calçat còmode, aigua i el comprovant de la inscripció.

Les rutes realitzades en aquesta primera edició del programa de senderisme, totes elles gratuïtes com aquesta última, han permès conèixer el camí de ronda entre el Far de Roses i la Cala Montjoi, la posta de sol des del Pla de les Gates, l’itinerari megalític, la ruta visigòtics i megalítics, la dels masos de Roses i el Pic de l’Àliga entre oliveres.

RUTES DE SENDERISME DE ROSES

JORNADES DE DESCOBERTA AMB GUIA OFICIAL DEL PARC NATURAL DEL CAP DE CREUS

Rutes realitzades

Ruta 1 20/10/2018 a les 9 hores Camí de Ronda de Roses-Cala Montjoi
Tornada amb el Tren Roses Exprés
Ruta 2 03/11/2018 a les 17 hores Posta de sol: Pla de les Gates
Cal dur frontal o llanterna.
Anada amb el Tren Roses Expres
Ruta 3 17/11/2018 a les 9 hores Itinerari megalític i de paisatge pel Cap de Creus
Anada i tornada amb el Tren Roses Expres
Ruta 4 22/12/2018 a les 9 hores Visigòtics i megalítics
Ruta 5 26/01/2019 a les 9 hores Masos de Roses
Ruta 6 16/02/2019 a les 9 hores Pic de l’Àliga entre oliveres

Rutes per fer

Ruta 7 06/04/2019 a les 9 hores GR92: Cala Montjoi-Cadaqués
Anada amb el Tren Roses Expres. Tornada, en bus o catamarà (Segons condicions meteorològiques)
Inscripcions a: inscripcions.roses.cat i a l’Oficina de Turisme (Tel. 972 25 73 31)