Inici Actualitat Roses col·loca lones a les platges de Roses per evitar el màxim...

Roses col·loca lones a les platges de Roses per evitar el màxim possible el desplaçament de la sorra

Treballadors de ROSERSA col·locant la lones protectores a la platja Nova de Roses

L’objectiu de la col·locació de les lones de protecció és evitar que la sorra es desplaci en gran quantitats al passeig marítim i vials contigus

Treballadors de ROSERSA col·locant la lones protectores a la platja Nova de Roses

Un hivern més l’Ajuntament de Roses està portant a terme la col·locació de lones com a pantalles protectores per evitar, el màxim possible, l’erosió eòlica provocada pel temporals de llevant a les platges del casc urbà de la Vila. Així, des del passat mes de desembre l’empresa municipal ROSERSA va iniciar la instal·lació de 650 metres de lona de material geotèxtil clavades amb unes estaques tornejades de fusta. Instal·lació que va començar a la platja de la Perola i ha finalitzat a la platja Nova, just a tocar a la rotonda de l’Oficina de Turisme.

“Principalment es fa per evitar que la sorra de les platges vagi al passeig a causa del vent i la gent que passeja, ja que fins ara hem tingut molt bon temps, pugui relliscar a causa d’aquesta sorra”, ha assenyalat el regidor d’Infraestructures i Serveis Públics, Juan M. Fenández. “A més, ha destacat, hi ha zones que són a prop de la platja on hi ha bars i restaurants, i evitem amb la instal·lació d’aquestes lones que s’empleni tot de sorra quan s’aixeca una mica de vent”.

Aquest mesura de prevenció de desplaçament de la sorra de les platges del casc urbà de Roses la porta a terme l’Ajuntament des de l’any 2006 per tal d’evitar que l’acció del vent desplaci la sorra cap a l’espai enjardinat, el propi passeig i vials contigus.
Una actuació que s’emmarca dins el programa de preservació de les platges urbanes del municipi promogut pel consistori rosinc en aplicació de les directrius marcades pels certificats mediambientals EMAS i ISO 14001 aconseguits l’any 2003.

Aquestes lones protectores està previst retirar-les entre els mesos d’abril i maig, i seguidament es col·locaran les passeres de fusta horitzontals, un total de 150 metres, de cares a la temporada d’estiu.

 

Exit mobile version