Roses, com sempre, no falla i assegura l’esmorzar de 300 nens i nenes per gairebé 3 mesos

Festival benèfic pro Guinea Conakry
Una de les actuacions que es van poder veure ahir al Teatre Municipal de Roses durant la celebració del Festival benèfic pro Guinea Conakry

El Teatre Municipal de Roses va acollir ahir un nou Festival de Dansa per recaptar fons per la mainada desvalguda de Guinea Conakry

Festival benèfic pro Guinea Conakry
Una de les actuacions que es van poder veure ahir al Teatre Municipal de Roses durant la celebració del Festival benèfic pro Guinea Conakry

No sabem (hi ha coses que millor no conèixer-les) que seria dels nens i nenes de la Cité de la Solidarité sense l’Associació d’Amics de Guinea Conakry.

La Cité de la Solidarité és un veïnat creat en una antiga caserna de l’exercit francès a Guinea Conakry, que el govern d’aquesta república de l’oest d’Àfrica va convertir en un gueto on conviuen un bon nombre de famílies amb disminucions físiques i en una pobresa extrema, ja que ni tan sols poden subsistir amb l’únic mitjà amb el que podien menjar: les almoines dels seus conciutadans.

En aquest gueto hi viuen uns 300 nens i nenes, i l’Associació d’Amics de Guinea Conakry, entitat creada per la Núria Marés i presidida per la Maria Bohigas, s’encarrega que cada matí puguin esmorzar.
I ho aconsegueixen gràcies a la solidaritat dels vilatans de Roses, els quals omplen, com ahir, el Teatre Municipal de Roses, quan se celebra un Festival de Dansa amb l’objectiu de recaptar fons per aquesta mainada desvalguda de l’Àfrica.

I ahir, gràcies a l’actuació de l’Escoles de Dansa Marina González, Mònica Lucena, i Fany Lucena, més la de la Coral del Centre Escolar Empordà, les 340 persones que van omplir el teatre van donar, entre el donatiu de l’entrada, els números que van adquirir per al sorteig i el servei de bar un total de 2.618,84 €. “Estem molt contents, perquè aquests diners signifiquen dos mesos i mig, gairebé tres, que podrem donar d’esmorzar als nens i nenes de la Citè de la Solidaritè”, va afirmar la presidenta dels Amics de Guinea Conakry de Roses, Maria Bohigas, assenyalant, a més, que “aquesta resposta de la gent és una bomba d’injecció d’ànims per continuar en aquesta tasca solidària tant important per les famílies de la Citè de la Solidaritè”.

Bohigas es va sentir molt agraïda a les escoles de Dansa i als estudiants del Centre Escolar Empordà per fer possible l’espectacle, però també “a totes els establiments que han fet possible que fem un sorteig per obsequiar a la gent amb regals per la seva assistència”.

Aquests establiments han estat Papereria Empordà, Farmàcia Marta Bosch, Estètica Cuida’t, Fruites Santiago, Joguines Ley’s, Bar Vermut, Bar Cerdanya, Botiga Esther i Restaurant Can Granyela.